Pomm: 15-aastane suurüllataja alistas Wimbledoni esimeses ringis Venus Williamsi

Postimees Sport
Copy
Cori Gauff tähistamas oma esimese ringi võitu Venus Williamsi üle.
Cori Gauff tähistamas oma esimese ringi võitu Venus Williamsi üle. Foto: TOBY MELVILLE / REUTERS

15-aastane Ameerika Ühendriikide tennisist Cori Gauff (WTA 313.) põhjustas Wimbledoni suure slämmi turniiril megaüllatuse, kui alistas viiekordse turniirivõitja Venus Williamsi (WTA 44.) seisuga 6:4, 6:4.

Gauffi kaasmaalane Williams oli noore tennisisti sündimise ajaks juba võitnud neli suure slämmi tiitlit, nende hulgas ka kaks Wimbledoni karikat.

«See on esimene kord, kui ma nutsin pärast mängu võitmist,» sõnas Gauff, kes on varem ütelnud, et Venus ja tema õde Serena on tema idoolid.

«Ma ei suuda kirjeldada, mida ma tunnen. Ma pidin endale ütlema, et ma rahulikuks jääks. Ma pidin meenutama, et väljakujooned on ikka samad ja plats endiselt samades mõõtmetes. Peale igat võidetud punkti pidin ma ennast rahustama,» üritas suurüllataja emotsioone kirjeldada.

Williamsist sai professionaalne tennisist 10 aastat enne tänase vastase sündi ning Gauff on Wimbledoni noorim osaleja alates 1968. aastast.

Nooruk ütles, et Williamsi õed inspireerisid teda tennisega tegelema.

«Venus õnnitles mind ning ütles, et ma jätkaks samas vaimus. Ta soovis mulle palju edu ja ma tänasin teda kõige eest,» lisas tennise talent.

«Ma ei oleks praegu siin kui ei oleks teda. Ma ütlesin talle, kui suur inspiratsioon ta mulle on olnud,» märkis Gauff vastase rolli enda karjääris.

«Mu vanemad on üliõnnelikud. Mu isa hüppas iga kord üles, kui ma punkti võitsin. Ma olen väga õnnelik, et nad kulutasid kogu oma vaba aja minule ja mu vendadele ja tegid kõik selleks, et kindlustada meie edu,» ütles Gauff oma vanemate panuse kohta.

«Ma ei uskunud, et see võib juhtuda. Ma elan praegu täielikus unistuses. Olen äärmiselt õnnelik, et Wimbledoni korraldajad andsid mulle võimaluse mängida,» sõnas ameeriklanna lõpetuseks.

Postimees.ee ja Kanal 12 näitavad otse kõiki Anett Kontaveidi ja Kaia Kanepi Wimbledoni turniiri mänge!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles