Eesti noored jäid alagrupiliidrile selgelt alla

Postimees Sport
Copy
Viljandi käsipalli kasvandik Aleksander Pertelson
Viljandi käsipalli kasvandik Aleksander Pertelson Foto: EKL

Euroopa lahtistel meistrivõistlustel kuni 17-aastastele noormeestele jätkusid alagrupimängud. Eesti koondis kaotas C-grupi liidrile Fääri saartele 11:22 (5:14) ja jätkab punktita. Kolmapäeval seisavad ees kohtumised Hispaania ja Gruusiaga.

Avapäeval olid füüsiliselt väga tugevad väikesaarte esindajad alistanud mõlemad eeldatavad soosikud Hispaania ja Norra. Teisipäevane mäng Göteborgis algas väravatevaeselt, seda nii väravavahtide Madis Valgu ja Pauli Jacobseni tõrjete kui hea kaitsetegevuse tõttu. Fääri saared avasid skoori viiendal minutil, Eesti sai avavärava Sergio-Silver Kreegimaa karistusviske läbi.

Nagu päev varemgi, olid eestlased suures hädas rünnakul – esimene tabamus mängust tuli alles 11. minutil, mil täpne oli Aleksander Pertelson, tehes seisuks 4:2. Edasi hakkas vahe kärisema, Fääri saared said ette 6:2, 8:3 ja 10:4. Poolaja lõpp kuulus kindlalt vastastele, Jacobsen jätkas heade tõrjetega, lisaks tabasid eestlased avapoolajal neljal korral posti või latti. Pausile mindi fäärlaste 14:5 juhtimisel.

Eesti nii lihtsalt ei alistunud ning tapalane Artur Morgenson ja kehralane Kreegimaa kasvatasid meie kasinat väravatesaaki. Sellest hoolimata suurenes vastaste edu peagi kahekohaliseks. Visketäpsusvõistlus kaldus selgelt Fääri saarte poole, sest eestlased said oluliselt enam pihta Jacobsenile ja postidele.

Vahepeal tuli väravaid mõlemalt poolt visalt, kui tosina minuti jooksul tabasid meeskonnad kokku vaid kolm korda. Siis viskas kaks väravat Mihkel Lõpp, väravasuul tõrjus Valk vastaste karistusviske, ent vahe oluliselt ei vähenenud. Fääri saarte võidunumbrid olid lõpuks 22:11.

Kreegimaa ja Lõpp viskasid kolm, Pertelson kaks ning Morgenson, Kermo Saksing ja Lauri Land ühe värava. Fääri saared jätkavad C-alagrupis ainsana täisedu ehk kuue punktiga, Hispaanial, Norral ja Iisraelil on neli silma ning Eesti ja Gruusia on seni punktita.

«Nüüd teades, et enamik Fääri saarte pallureid õpivad Taani tippklubide akadeemiates, pole nende võimas esinemine siin turniiril enam üllatus. Jäime selgelt alla nii üldfüüsilise ettevalmistuse kui tehnilise poole pealt. Võitlesime nii palju kui suutsime, aga reaalsuse vastu ei saa,» tunnistas Eesti koondise peatreener Martin Noodla.

«Positiivse poole pealt saime vähemalt algul kaitses vägagi hästi vastastega hakkama ja neile omaseid kiirrünnakuid nad mängu jooksul liiga palju ei saanudki. Kaitses kulus jõudu ning rünnakul olime raskustes, kuigi püüdsin palju vahetada ja värskust hoida. Mänge on veel palju ees ja homme loodaks ka võiduarve avada,» kinnitas Noodla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles