Tour de France’i ajaloo üks edukamaid rattureid ei mahtunud selleks aastaks meeskonna koosseisu

Christopher Krutto
Copy
Mark Cavendish.
Mark Cavendish. Foto: STEPHANE MAHE / REUTERS

Suurbritannia jalgrattur Mark Cavendishil jääb vahele esimene Tour de France alates 2007. aastast, sest tema kodutiim Dimension Data otsustas sprinteri koosseisust välja jätta

34-aastane rattur on saanud Tour de France’il muljetavaldavad 30 etapivõitu ning ainult Belgia legendil Eddy Merckx’il on temast rohkem etapivõite (34).

2017. aasta aprillis diagnoositi diagnoositi Cavendishil Epsten-Barri viirus, mis põhjustab näärmepõletikku ning selle tõttu on ta pidanud tegema mitmeid võistluspause. Cavendish tegi peale haiguse diagnoosimist kahe kuu pikkuse võistluspausi, kuid naases siis ratta selga. 2017. aasta Tour de France’il kukkus ta tõsiselt ning murdis oma rangluu.

2011. aastal sai temast esimene Suurbritannia rattur, kes võitis Tour de France’i punktide arvestuses, kuid eelmine aasta eemaldati ta tuurilt pärast 11. katset, kui ratturil ei õnnestunud ajalimiiti mahtuda.

Dimension Data jalgrattatiim andis 2018. aasta augustis teada, et Cavendish teeb viiruse tõttu taaskord võistluspausi.

Cavendish võistles eelmine kuu Sloveenia tuuril ning jäi pühapäeval Suurbritannia maanteesõidu meistrivõistlustel 22. kohale.

Ratturi parimaks tulemuseks on see hooaeg seni Türgi tuuri kolmanda etapi kolmas koht.

Cavendishi asemel on koosseisus Itaalia sprinter Giacomo Nizzolo, kes võitis Sloveenia tuuril ühe etapi.

See aasta antakse tuurile avapauk Belgia pealinnas Brüsselis 6. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles