Kangert stardib laupäeval algaval Tour de France’il

Christopher Krutto
Copy
Tanel Kangert Girol.
Tanel Kangert Girol. Foto: LUK BENIES / AFP

Eesti jalgratturi Tanel Kangerti meeskond EF Education First kinnitas lõpliku koosseisu Tour de France’iks, kuhu kuulub ka Eesti rattur.

Täna õhtul kinnitas Education First lõpliku koosseisu Tour de France’iks, kuhu kuuluvad Rigo Uran, Mike Woods, Sebastian Langeveld, Tanel Kangert, Tejay Van Garderen, Simon Clarke, Tom Scully ja Alberto Bettiol.

«Me jätame tuuri eesmärgid enda teada, sest nende väljaütlemine ei oleks lõbus,» ütles tiimi peadirektor Jonathan Vaughters tiimi kodulehel.

«See aasta on mul neljas kord sõita ühe hooaja jooksul nii Girol kui ka Touril. See ei ole kunagi kerge,» rääkis Kangert klubi kodulehel.

«Ma olen Girol alati natuke särtsakam, aga Tour vajab rohkem vastupidavust ja enne Giro d’Italia sõitmine annab mulle selles eelise. Kui ma sõidan hooajal mõlemat velotuuri, siis olen alati Tour de France’i mägisteks etappideks rohkem valmis kui Giro omadeks,» sõnas eestlane.

«Ma loodan meie mäkkeronijaid aidata ja tuuri teises pooles äkki ka ise mõnda põgenikegruppi pääseda,» rääkis rattaäss lõpetuseks enda eesmärkidest.

Kangerti viimane võistlus enne Tour de France’i oligi mais peetud Giro d’Italia, kus ta saavutas üldkokkuvõttes 17. koha.

Tour de France’i parim tulemus pärineb Kangertil eelmisest aastast, kui eestlasel õnnestus lõpetada üldkokkuvõttes 16. kohaga.

Lisaks Kangertile on tänavusel tuuril stardis Total Direct Energie meeskonnas sõitev Rein Taaramäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles