Selgus järjekordne Seefeldi dopinguskandaaliga seotud sportlane (2)

Karl-Johannes Kõiv
Copy
Daniel Taschler.
Daniel Taschler. Foto: Biathlon Martell

Seefeldi MMilt alguse saanud dopinguskandaalis on esile kerkinud laskesuusataja Daniel Taschleri nimi, kelle suhtes alustati kohe ka dopingukuriteo uurimist.

32-aastase itaallase näol on tegemist endise legendaarse laskesuusataja Gottlieb Taschleri pojaga, keda peeti üheks oma aja parimaks. 1988. aasta Calgary taliolümpamängudelt võidetud pronksmedal tsementeeris Gottliebi nime igaveseks Itaalia spordiajalukku. Seega võib eeldada, et saatus soosis perepoeg Danieli juba sündides. Kuid võta näpust.

Daniel Taschler osutus pigem teisejärguliseks suusatajaks, kellel väga suuri saavutusi ette polnud näidata. 2014. aastal kerkis tema nimi laiema avalikkuse ette, kui Itaalia meedia avalikustas isa Gottliebi ja dopinguarst Michele Ferrari vahelised sahkerdamised, mille eesmärk oli Danieli varustamine keelatud ainetega.

Loo ilmsikstuleku järel soovis Rahvusvaheline antidopinguagentuur (WADA) kõikide asjaosaliste karistamist ning pöördus Bolzano kohtusse. Seal määrati mõlemale Taschlerile ja Michele Ferrarile suured rahatrahvid ning tingimisi vanglakaristus. Daniel Taschler kaebas otsuse edasi, mille järel mõisteti ta tänavu juunis üllatuslikult õigeks.

Nüüd teatas Saksamaa väljaanne ARD, et noorem Taschler on ka Seefeldi skandaali peaarhitekti Mark Schmidti klient. Pole veel selge, kas kahtlusalune oli ainult klient või aitas ta dopinguarstini ka teisi sportlasi. Danieli advokaat Giancarlo Bramante on kinnitanud, et uurimine tema kaitsealuse kohta on käimas.

Huvitava faktina võib esile tuua asjaolu, et Daniel Taschler on Austria suusataja Johannes Dürri endine õemees. Austria sportlast peetakse Seefeldi skandaali suurimaks informaatoriks, kes jäi ise keelatud ainete kasutamisega vahele Sotši taliolümpiamängudel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles