Eesti esipaar saavutas paarismängu MM-il kõrge koha

Postimees Sport
Copy
Fotol vasakult: Denis Grabe, Mark Mägi
Fotol vasakult: Denis Grabe, Mark Mägi Foto: Eesti piljardiliit

Londonis toimunud piljardi paarismängu MM-il saavutas Eesti esipaar Denis Grabe/Mark Mägi tugeva 9. koha. 

Turniiri esimeses voorus alistas Eesti esipaar Denis Grabe/Mark Mägi turniiri favoriit Saksamaa ning lülitasid sellega konkurentsist valitseva maailmameistri ja maailma edetabeli liidri Joshua Filleri koos paarilise Ralf Souquetiga. Viimase näol on tegemist 50-aastase endise maailmameistri ja elava legendiga, kes võitnud piljardispordis kõik, mida üldse võita annab. Ta paikneb tänasel hetkel maailma edetabeli 15. real (üks koht Grabest taga pool).

Turniiri teises voorus tuli Eesti meestel minna vastamisi Kanada esindajatega. Kohtumise algus sujus kohati liigagi hästi ning asuti 7-võiduni peetavat kohtumist juhtima lausa 4:0. Juhiti veel ka 6:4, kuid seejärel pani Kanada sisse järgmise käigu, millele Eesti mehed ei suutnud paraku vastata. Nii oligi tablool seisuks 6:6, kuid õnneks Eesti mehed pead norgu ei lasknud. Paraku ütles aga noorukese Mark Mägi närv kohtumise lõppvaatluse ajal ülesse ning sisse löödud kuulile järgnes väga kesine paigutus. Seejärel, suhteliselt lootusetust olukorrast, tuli meeleheitlik löök ka Eesti meeskonna liidrirolli kandvalt Grabelt ning valge kuul maandus augus. Kanada meestel oli vaja 8 parema hulka pääsemiseks lüüa sisse vaid kolm kuuli ning seda olukorras, kus valge kuuli võis asetada laual vabalt valitud kohale. Sellega said Kanada esindajad tõrgeteta hakkama ja nii oligi konkurentsist lülitatud Eesti esipaari seisuga 6:7.  

World Cup of Pool nimelisele turniirile pääsevad kutsetega vaid maailma 32. parima riigi meeskonnad. Eesti sai teist aastat turniirile kutse tänu Denis Grabe headele saavutustele rahvusvahelistel turniiridel ning ennekõike tänu tema maailma edetabeli kohale, milleks on hetkel 14. koht. Turniiri tabelisse paigutatakse 16 parimat meeskonda ning neile loositakse vastu ülejäänud 16 meeskonda.

«Kaotus Kanada paarile oli äärmiselt valus. Valus ennekõike meestele endile. Samas tuleb suures plaanis turniiriga rahule jääda, kuna alistati tugev Saksamaa esindus. Tänaseks on kahe aasta peale peetud sel turniiril kolm kohtumist – üks võidetud seisuga 7:6 ning kaks kohtumist kaotatud seisuga 6:7 (selle seisuga kaotati ka 2018. aasta võitjatele). Seega on loodetavasti Eesti paari näol järgmisel aastal tegemist kõikide vastaste jaoks väga tugeva ja ebameeldiva vastasega ning oleme jälle kogemuse võrra rikkamad. Täpselt sama dramaatiline nagu oli Saksa esindajate jaoks kohtumise lõpp Eestiga, oli meie meeste jaoks teise kohtumise lõpp Kanadaga.  Oluline on see, et mehed olid väga tublid ja andsid endast parima,» sõnas alaliidu esindaja Kristjan Kuusik peale Eesti kaotust Kanadale.

Turniiri võitajsk tuli Austria esipaar koosseisus Albin Oushan ja Mario He, kes alistasid väga kindlalt finaalis Filipiinide esindajad seisuga 11:3.

Turniiri auhinnafond oli koguni 250 000 USA dollarit, millest võitja paarile läks 60 000 dollarit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles