Käsipallinoored avasid U17 EMil võiduarve

Postimees Sport
Copy
esti U17 koondise kaptenil Sigmar Seermannil oli suur roll EM-i esimeses võidus Suurbritannia üle.
esti U17 koondise kaptenil Sigmar Seermannil oli suur roll EM-i esimeses võidus Suurbritannia üle. Foto: EKL

Eesti kuni 17-aastaste noormeeste käsipallikoondis jätkas mänge Euroopa lahtistel meistrivõistlustel. Göteborgis toimuval turniiril mängib Eesti kohtadele 21.-24. ning alustas nelja meeskonna seas edukalt. Hommikul alistati Suurbritannia 22:16 (13:9) ja pärastlõunal tehti 18:18 (9:10) viik Austriaga.

Kohaliku aja järgi kell 8 hommikul alanud kohtumiseks Suurbritannia vastu olid Eesti noormehed une silmist saanud. Sigmar Seermanni kahe värava toel mindi 2:0 ette ja kuigi seitsmendal minutil said 4:3 juhtima britid, järgnes eestlaste 5:0 vahespurt. Seermann tabas selle jooksul kolm korda ning Aleksander Pertelson ja Artur Morgenson lisasid ühe värava.

Korraks lubati Suurbritannia veel kahe värava kaugusele, ent peagi juhiti 13:7 ja vaheajaks 13:9. Teise poolaja algul suurendasid Lauri Land, Seermann ja Sergio-Silver Kreegimaa meie edu seitsmeväravaliseks. 36. minutil tegi Kreegimaa seisuks 20:12 ja viimane veerandtund oli juba pigem võidu vormistamine.

Eesti koondis noppis viie kaotuse järel esimese võidu, alistades Suurbritannia 22:16. Pidurdamatus hoos oli kapten Seermann, kes viskas 12 väravat! Kreegimaa lisas neli, Land kaks ning Pertelson, Morgenson, Endrik Jaanis ja Nikita Makovei said protokolli ühe tabamuse.

Pärastlõunal kohtuti Austriaga, kes hommikul alistas 23:17 Belgia. Eesti jäi algul 2:4 taha, aga viskas siis kolm vastuseta väravat ja Kristjan Luuk viis oma turniiri esimese tabamusega meie meeskonna 5:4 juhtima. Jätkus tasavägine mäng, kuniks hästi ääri kasutanud austerlased 10:7 ette libisesid.

Viis minutit enne poolaja lõppu jäid vastased kahemehelisse vähemusse, Pertelson realiseeris kaks karistusviset ning Taavi Vool tegi puurisuul suurepärase topeltõrje. Minimaalses 9:10 kaotusseisus teist poolaega alustanud Eesti jõudis Kreegimaa väravast viigini, kuid see jäi esimese seitsme minuti ainsaks väravaks.

Õnneks seisti kaitses väga hästi ja kaugemale kui kaks väravat Austriat ei lubatud. 36. minutil viis Morgenson eestlased 13:12 juhtima, seitse minutit hiljem oli 17:15 ees Austria. Paraadtõrjeid hakkas väravas tegema Madis Valk ning Kreegimaa ja Mihkel Lõpp seadsid tabloole 17:17 viigi. Morgenson viis uuesti Eesti ette, aga austerlasedki olid täpsed.

18:18 viigiga kohtumine lõppeski, kuid kahju on kindlasti eksimustest seitsmemeetrijoonelt – kaheksast Eesti kasuks määratud karistusviskest jäeti kolm realiseerimata. Kreegimaa arvele jäi viis väravat, Seermann lisas neli, Pertelson kolm, Morgenson ja Lõpp kaks ning Luuk ja Ilja Kosmirak ühe tabamuse.

Kohtadele 21.-24. peetaval turniiril on nüüd nii Austrial kui Eestil kolm silma, Belgial punkt vähem ning Suurbritannia on nulli peal. Reedel, viimasel võistluspäeval kohtub Eesti Belgiaga ning Austria brittidega. Eeldades austerlaste võitu, teavad eestlased enne avavilet täpselt kui suurelt peab Belgiat võitma, et 21. koht endale noppida.

«Hommikul saime Suurbritanniast küllalt hõlpsalt jagu, vastased läksid lihtsate petete ohvriks ning meie mäng jooksis algusest peale hästi. Austria oli meist füüsiliselt tugevam ja võit jäi napilt võtmata. Peamiselt kehva realiseerimise tõttu, eriti kripeldavad need kolm karistusviset, kus eksisime,» analüüsis Eesti koondise kapten Sigmar Seermann.

«Üldiselt on see turniir väga kasulik, näeme oma taseme ära ja teame, mille kallal tööd teha. Jõusaalitrenne ja jooksukilomeetreid peame kõvasti koguma, siis oleme järgmise aasta U18 EM-il kindlasti paremad. Mängukiirus on siin hoopis teine kui Eestis, aga meie tiimi positiivseim omadus on võitlusvaim – meie anna kunagi alla,» kinnitas seni turniiril 24 väravat visanud Seermann.

Pildil: Eesti U17 koondise kaptenil Sigmar Seermannil oli suur roll EM-i esimeses võidus Suurbritannia üle. (Foto: EKL).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles