Teemantliiga etapil Lausanne’is startiv Rasmus Mägi: senise hooajaga ma rahul pole

Postimees Sport
Copy
Rasmus Mägi.
Rasmus Mägi. Foto: Viasat Estonia

Reedel peetakse Lausanne’is järjekordne kergejõustiku Teemantliiga etapp ja Eesti sportlastest on stardis taaskord Rasmus Mägi ja üks odaviskaja, aga mitte 90-meetri meheks saanud Magnus Kirt, vaid hoopis Liina Laasma.

Mägi, kes eelmisel etapil Eugene’is jäi 400 meetri tõkkejooksus suisa viimaseks, pole oma seniste tulemustega mõistagi rahul. «Ei saa oma seniste jooksudega rahul olla, aga põhieesmärk on arusaadavalt Doha MM,» ütles Eesti rekordimees TVPlay Sports’ile. «Ega hooaja alguses ei saagi kohe paugutada.»

Ala superstaaride Abdrerrahan Samba ja Karsten Warholmi kohta lausus Mägi, et kui teaks, kuidas nii kiiresti joosta, teeks seda isegi.

Lausanne’is pole neist kumbagi kohal ja stardist puuduvad ka näiteks kõik ameeriklased, mis teeb konkurentsi nõks hõredamaks ja meie mehele avanevad ehk pisut roosilisemad võimalused. Kui vaadata pelgalt startijate hooaja parimaid, siis Mägist (49,69) etem tulemus on ette näidata vaid britil Sebastian Rodgeril (49,58). Seega äkki mahub Mägi Šveitsis esikolmikusse või isegi ... Lausanne rada peab ta ka üheks oma lemmikuks.

Täpselt kuu aega tagasi Lahtis 62.56 visanud ja sellega ka MM-i normi täitnud Laasma teeb oma tänavuse Teemantliiga debüüdi. See on suur asi! Kui Laasma suudab Lausanne’is oda saata umbes samasse kanti kui Lahtis, siis häbisse kindlasti ei jää. Esikohta himustavad reedel tõenäoliselt kahekordne olümpiavõitja ja maailmarekordi omanik Barbora Špotakova (Tšehhimaa), Tatjana Haladovitš (Valgevene), Liu Shiying (Hiina) ja miks mitte ka lätlanna Lina Muze.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles