Näljased eestlased Prantsusmaa velotuuril

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Marko Saarm

Nii Tanel Kangert (EF Education First) kui Rein Taaramäe (Direct Énergie) noolivad täna algaval ning viimaste aastate lahtiseimal Prantsusmaa velotuuril oma võimalust.

Kangerti ja Taaramäe ettevalmistus ajaloo 106. Prantsusmaa velotuuriks on üpriski erinev. Kangerti põhieesmärk oli tänavu olla kõrges mängus Itaalia velotuuril. Maikuus sõidetud katsumusel tegigi 32-aastane eestlane üle aastate hea esituse. Kahel etapil sõitis ta reaalselt võidu peale, kuid mõlemal korral jäi veidi puudu. Ka suur eesmärk lõpetada Giro esikümnes osutus tegelikult realistlikuks, kuid mitu järjestikust kehva päeva tähendasid lõpuks 18. kohta.

Taaramäe on sel hooajal keskendunud vaid ühele eesmärgile. Ta tahab Prantsusmaa velotuurilt lahkuda etapivõiduga. Jalgrattatreener ja -ekspert Rene Mandri kinnitab eelnevat: «Tema treeningehitus ja ettevalmistus on paika pandud eesmärgiga särada ühel mägietapil ja püüda võitu. Temas on see potentsiaal olemas ja ta läheb seda kaarti mängima.»

Mandri öeldu toob silme ette 2016. aasta Itaalia velotuuri. Ka siis läks Vändra rattamees starti eesmärgiga etapp võita. Giro eelviimasel etapil, kus sõitjatel tuli ületada kolm esimese kategooria tõusu, tegigi ta plaani teoks. Kusjuures kolme aasta eest teadis Taaramäe täpselt, kus ta ründab ja mida ta teeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles