Draama Brasiilias: Messi sai kolmanda koha mängus punase kaardi, kuid Argentina pälvis pronksmedali

Kris Ilves
, reporter
Copy
Lionel Messi sai Copa America pronksimängus punase kaardi.
Lionel Messi sai Copa America pronksimängus punase kaardi. Foto: Ueslei Marcelino / REUTERS

Barcelona jalgpalliklubi ja Argentina koondise tähtründaja Lionel Messi sai Copa America kolmanda koha mängus Tšiiliga punase kaardi, kuid saavutas sellegipoolest rahvusmeeskonna koosseisus pronksmedali.

Argentina asus kohtumist küll Sergio Agüero 12. ja Paulo Dybala 22. minuti tabamustest juhtima ja liikus pronksmedali poole, ent krahh 37. minutil lõi kaardid sassi. Messi ja Tšiili staarpallur Gary Medel läksid üpris süütus olukorras (ehk oleks piisanud kollasest hoiatuskaardist?) sõnelema ja vaat et suisa tõuklema – Paraguay kohtunik Mario Alberto Diaz de Vivar ei halastanud ja andis mõlemale mängijale punase kaardi.

Teisel poolajal nägi Sao Paolo jalgpallipublik nelja kollast kaarti, mis kõik anti Argentina mängijatele, kuid Tšiili ei suutnud kaotusseisust välja rabeleda. Igapäevajalgpalli Barcelonas mängiv tšiillane Arturo Vidal realiseeris küll 59. minutil 11 meetri karistuslöögi, mis määrati videokohtuniku abil, kuid enamaks kahe eelmise Copa America meister (2015, 2016) polnud võimeline.

Kusjuures nii 2015. kui 2016. aastal kohtusid Copa America ehk jalgpalli Lõuna-Ameerika meistrivõistluste finaalis just Tšiili ja Argentina. Finaalid läksid penaltiseeriani, kus pani paremuse maksma Tšiili. Seekord sai Argentina kolmanda koha mängus revanši.

Argentina võidunumbrid pronksilahingus Tšiili üle olid 2:1. Tänavune Copa America meister selgub Eesti aja järgi ööl vastu esmaspäeva, kui finaalmängus kohtuvad korraldajamaa Brasiilia ja üllataja Peruu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles