Tanel Leok saavutas Indoneesia MM-etapil 11. koha

Postimees Sport
Copy
Tanel Leok.
Tanel Leok. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Motokrossi maailmameistrivõistluste üheteistkümnes etapp toimus sellel nädalavahetusel Indoneesias Palembangi krossirajal. MXGP klassis tegi hooaja parima tulemuse A1M Motorsport Husqvarna meeskonna sõitja Tanel Leok, kes saavutas etapi kokkuvõttes 11. koha. Tema meeskonnakaaslane Andero Lusbo oli neljateistkümnes.

MXGP klassi esimest sõitu asus stardi järel juhtima sarja liider Tim Gajser (Honda, Sloveenia). Ta tegi kohe järgnevatega turvalise vahe sisse ning kontrollis sõitu võiduka lõpuni.

Teisele kohale võitles ennast Max Anstie (KTM, Suurbritannia) ja kolmandale kohale Jeremy Seewer (Yamaha, Šveits). Tanel Leok hoidis pool sõitu kaheteistkümnendat kohta, kuid seljatagant lähenes talle pidevalt sõidu alguses kukkunud Arminas Jasikonis (Husqvarna, Leedu), kes peagi ka meie mehest möödus.

Leok võttis seejärel hoo maha ning kulges 13. kohal lõpuni. Andero Lusbo tuli finišisse neljateistkümnendana ning teenis esimesed MXGP klassi punktid.

Teise sõidu algus ei olnud Tanel Leokil just kõige parem, tema tsikkel suri avakurvis välja ning sõitu tuli alustada viimaselt kohalt. Esimese sõidu lõpuks kokku hoitud energia tasus aga teises sõidus ennast kuhjaga ära.

Tanel tõusis kiiresti esikümne piirile ning sõidu keskel möödus ta veel Arminas Jasikonisest ning Jeremy van Horebeekist ja tulemuseks üheksaks koht, mis on tema selle hooaja parim. Andero Lusbo suutis kohta võrreldes avasõiduga parandada ja oli finšis kolmeteistkümnes.

Esimesed ringid juhtis sõitu Tim Gajser, kuid ta kukkus ja liidriks pääses Romain Febvre. Prantslane sülle kukkunud kingitusest ära ei öelnud ja kontrollis seejärel sõitu võiduka lõpuni. Gajser tuli finišisse teisena ja Glenn Coldenhoff (KTM, Holland) kolmandana.

Etapi kokkuvõttes teenis Tanel Leok 20 punktiga üheteistkümnenda koha, Andero Lusbo oli 15 punktiga neljateistkümnes. Etapivõit läks 47 punktiga Tim Gajserile, teine oli 43 punktiga Romain Febvre ja kolmas 38 punktiga Jeremy Seewer. Üldarvestuses tõusis Leok tänase etapigi kaks kohta ning on nüüd 112 punktiga 17. kohal. Liider on 488 punktiga Tim Gajser.

MX2 klassi avasõidus võttis stardivõidu sarja liider Jorge Prado (KTM, Hispaania), teda asus jälitama meeskonnakaaslane Tom Vialle (KTM, Prantsusmaa). Duo sõitiski peagi järgnevatel eest ära. Sõidu keskel tegi Prado enda kohta harva esineva sõiduvea ja ta kukkus ning Vialle pääses viie sekundilise eduga juhtima. Prado siiski noorele meeskonnakaaslasele võitu kinkida ei tahtnud. Ta püüdis prantslase kinni ning mööödus temast ja võttis sõiduvõidu. Vialle lõpetas sõidu teisena ja Maxime Renaux (Yamaha, Prantsusmaa) kolmandana.

Teise sõidu stardis olid taas kõige nobedamad Prado ja Vialle ning võis arvata, et sellega on jälle kaks esimest kohta nende. Ei läinud aga sugugi nii. Esmalt möödus KTM-i duost Jago Geerts (Yamaha, Belgia) ning seejärel ka Thomas Kjer Olsen (Husqvarna, Taani). Prado ei suutnud sõidu alguses kuidagi rütmi leida ja korraks langes ta isegi kuuendale kohale. Sõidu edenedes hakkas Prado aga taas ettepoole tõusma ning varsti oli ta juba neljas. Natuke enne sõidu lõppu kukkus liidrikohal olnud Geerts ning ta langes viiendaks. Sõitu asus juhtima Olsen, kes lõpuks ka esimesena finišisse jõudis. Prado möödus veel ka Vialle´st ning lõpetas teisena. Vialle lõpetas sõidu kolmandanda.

Esikoha teenis etapi kokkuvõttes 47 punktiga Jorge Prado, teise koha sai 42 punktiga Tom Vialle ja kolmanda koha 40 punktiga Thomas Kjer Olsen. Kokkuvõttes on Prado edu nüüd teisel kohal asuva Olseni ees 51 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles