Eelmise aasta mägedekuningas kerkis Tour de France'i liidriks

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Julian Alaphilippe
Julian Alaphilippe Foto: Christophe Ena / AP

Tour de France'i kolmanda etapi võitis üldliidriks kerkinud prantslane Julian Alaphilippe (Deceuninck Quick-Step).

Eelmisel aastal Tour de France'il mägedekuningaks kroonitud Alaphilippe suutis 215 km pikkusel etapil Binche'st Eparnaysse üksinda eest ära saada 12 km enne etapi lõppu, kui viimases mäefinišis jäi temast maha Tim Wellens, kellel purunes rehv. Alaphilippe kannatas üksinda ees lõpuni ning võitis etapi ajaga 4 tundi 40 minutit ja 29 sekundit.

Teiseks tuli Team Sunwebi esindaja Michael Matthews, kes edestas grupifinišis belglasi Jasper Stuyvenit (Trek-Segafredo) ja Greg van Avermaeti (CCC team) ning slovakki Peter Saganit (Bora-Hansgrohe). Võitjale kaotati 26 sekundiga.

Kollast liidrisärki kandnud Mike Teunissen jäi peagrupist maha 25 kilomeetrit enne finišit ning ületas lõpujoone neli minutit ja 53 sekundit võitjast hiljem. See andis talle 80. koha.

Rein Taaramäe (Total Direct Energie) lõpetas etapi peagrupis 47. kohal ning langes üldarvestuses 55. kohale, kaotades nüüd tuuri üldliidriks kerkinud Alaphilippe'ile 2 minuti ja 7 sekundiga. Tanel Kangert (EF Education First) lõpetas tänase sõidu 73. kohal, kaotust kogunes täna 3 minutit ja 51 sekundit. Kangert jätkab tuuri 70. kohalt, kaotust liidrile on kogunenud 4 minutit ja 13 sekundit. 

Alaphilippe'i edu üldarvestuses teisel kohal oleva Vout van Aerti (Team Jumbo-Visma) ees on 20 sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles