Soomlane tegi Wimbledonis ajalugu

Postimees Sport
Copy
Henri Kontinen ja John Peers
Henri Kontinen ja John Peers Foto: PA Wire / SCANPIX

Soome tennisist Henri Kontinen tegi paarismängus koos austraallase John Peersiga Wimbledonis ajalugu, kui võitis esimese viimases setis peetud kiire lõppmängu. 

Kohtumine Kontinen/Peersi ja Ram/Salisbury vahel oli äärmiselt pingeline ning kestis kokku 4 tundi ja 33 minutit. Kontinen/Peers asusid mängu hästi, kui esimesed kaks setti võideti vastavalt 7:6 ja 6:4. Seejärel suutsid Ram/Salisbury mängu muudatuse tuua ja võitsid järgnevad kaks setti ise 6:3 ja 6:4. Nii läks mäng otsustavasse setti. 

Tänavu viidi sisse reeglimuudatus, kus seisul 12:12 viimases setis hakatakse mängima kiiret lõppmängu, et vältida liiga pikki kohtumisi. Näiteks mängisid 2010. aastal John Isner ja Nicolas Mahut tenniseajaloo pikima kohtumise, kui viimane sett lõppes tulemusega 70:68. 

Viimane sett möödus servimurdeteta kuni seisuni 8:8, mil lõpuks eksisid Kontinen/Peers ning andsid vastastele ideaalse võimaluse võiduks, kuid Ram/Salisbury seda ei suutnud ja mäng jõudiski lõpuks ajaloolisele 12:12 seisule. Pikema õlekõrre tõmbasid välja Kontinen/Peers, kes 7:2 ajaloo esimese viimase seti kiire lõppmängu enda kasuks pöörasid. 

Pikalt ei saa mehed puhata, sest juba täna kell 14.30 on vaja vastu astuda 3. asetusega paarile Klaasen/Venus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles