Wimbledon: kas näeme taas suurt lahingut Nadali ja Federeri vahel?

Postimees Sport
Copy
Roger Federer (vasakul) ja Rafael Nadal.
Roger Federer (vasakul) ja Rafael Nadal. Foto: Alessia Pierdomenico / AP

Täna toimuvad Wimbledoni Suure slämmi tenniseturniiril meeste üksikmängu veerandfinaalid, millest esimesed algavad Eestis aja järgi kell 15.00.

Avapaugu teevad meeste veerandfinaalidele maailma esireket serblane Novak Djokovic, kellele asub vastu belglane David Goffin (ATP 23.). Mehed on varasemalt 6 korda omavahel kohtunud ning serblane on võitnud nendest koguni 5, kuid kaotas just viimase 2017. aastal peetud lahingu liival. Muruväljakutel pole nad varem omavahel mänginud, kuid favoriidikoormat kannab selgelt Djokovic.

Teise veerandfinaali koosseisu on täielik üllatus, sest nii Guido Pella (ATP 26.) kui ka Roberto Bautista-Agut (ATP 22.) polnud enne turniiri suurimad pretendendid kaugele jõudmiseks. Argentiinlane Pella suutis kaheksandikfinaalis alistada Milos Raonici (ATP 17.) tagasituleku mängus, mis kestis koguni 3 tundi ja 44 minutit. Bautista-Aguti teekond on olnud palju kergem, kui senise turniiri vältel pole hispaanlane kaotanud settigi ja ka täna on just tema kergeks soosikuks, olles võitnud kaks senist omavahelist kohtumist. 

Legendid asuvad järjekordset poolfinaali kohta püüdma.

Eelmiste mängude järel, orienteeruvalt kell 17 alustavad oma lahinguid tennisemaailma kaks suurt Rafael Nadal (ATP 2.) ja Roger Federer (ATP 3.). 

Hispaanlane Nadal võtab vastu suurüllataja Sam Querrey (ATP 65.). Võimsa serviga ameeriklane on varasemalt kahel korral Wimbledoni veerandfinaalis mänginud ning korra, 2017. aastal ka võitjana välja tulnud, kui suutis raskes kohtumises alistada Andy Murray. Varasem kahekordne Wimbledoni võitja Nadal on selles paaris siiski favoriit, sest 5st mängust on hispaanlane peale jäänud 4 korral, kuid sellest saab nende esimene mängu murul. 

Kõige suurem vastasseis saab olema vanameistril Roger Federeril, kes seisab silmitsi Jaapani ässa Kei Nishikoriga (ATP 7.). Selgelt suurem saavutuste pagas murul on ette näidata Federeril, kes lausa 8 korral Wimbledonis võidutsenud. Lisaks võidutses šveitslane Wimbledoni eelsel turniiril Halles. Siiski on omad võimalused ka jaapanlasel, kes senise turniiri vältel kaotanud ainult ühe seti ning võitis ka viimase omavahelise kohtumise 2018.  aasta lõpu turniiril Londonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles