Mayweather tõugati enim teenivamate edetabelis troonilt

Postimees Sport
Copy
Neymar, Messi, Ronaldo
Neymar, Messi, Ronaldo Foto: Reuters/ScanPix

Forbes avaldas enim teenivamate sportlaste edetabeli ning esikohal troonib Argeniina vutiäss Lionel Messi, kes edestas oma suurimat rivaali Cristiano Ronaldot. 

Iga aasta paneb mainekas väljaanne Forbes kokku nimekirja enim teenivamatest sportlastest üle kogu maailma. Viimastel aastatel on vankumatult esikohal püsinud Floyd Mayweather Jr, kuid kuna mees on karjääri lõpetanud, siis on teiste kord särada. 

Esikoha hõivas Lionel Messi, kelle aasta teenistus on koguni 127 miljonit dollarit. Sellest 35 miljonit tuleb sponsoritelt. 

Teisele kohale jättis ta Portugal rivaali Cristiano Ronaldo 109 miljoniga, kuid Ronaldo on enim teeniv jalgpallur just sponsorlepingute poolest, sest need toovad talle sisse 44 miljonit. 

Kolmandaks jäi Neymar Jr., kes teenib sellel aastal 105 miljonit dollarit. Tema teenistus võib veel tõusta, kuna Hispaaniasse naasmise korral ootaks teda mitmed uued sponsorlepingud. 

Esimene mitte jalgpallur on 4. kohal paiknev Mehhiko poksikuulsus Canelo Alvarez 94 miljoniga. Suurim sponsorlepingutest sissetulev summa on ettenäidata tenniselegend Roger Federeril, kes teenis edetabelis 5. positsiooni tänu 86 miljonile, mida ta sponsoritelt saab. Kokku kasseerib ta aastaga 93,4 miljonit. 

Parim korvpallur selles tabelis on vanameister LeBron James 89 miljoniga. 

Esimese naise leiame, aga alles 63. realt ning tegemist on ei kellegi teise, kui läbiaegade parimaks tennisistiks peetav Serena Williamsiga, kelle kontole laekub 29,2 miljonit dollarit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles