Ratasepp läheb püüdma järjekordset rekordit

Postimees Sport
Copy
Rait Ratasepp Austria viiekordse ultratriatloni rattarajal
Rait Ratasepp Austria viiekordse ultratriatloni rattarajal Foto: Rait Ratasepa erakogu

Eesti ultratriatleet Rait Ratasepp läheb Austriasse plaaniga püstitada viiekordse ultratriatloni maailmarekord.

Kõigest kolm nädalat pärast kahekordse ultratriatloni maailmarekordi püstitamist stardib Rait Ratasepp homme hommikul Austrias viiekordsel ultratriatlonil, kus tal tuleb läbida 19 km ujudes, 900 km rattal ja 211 km joostes. Seda kõike järjest ja poodiumile pürgijatele minimaalse uneajaga. Kui tingimused on soosivad, püüab ta ületada finišijoone kiiremini kui praegu kehtiv maailmarekord.

«Loodan oma praeguse hea vormi taas heaks tulemuseks vormistada,» sõnas Ratasepp, lisades: «Rada on hea ja kiire. Kui suuremaid tagasilööke varustuse ja ilma näol ei tule, siis pean uue rekordi püstitamist üsna reaalseks. Ilmaennustuse kohaselt on oodata hoovihma, mis võib endaga alati üllatusi ja ebameeldivusi kaasa tuua. Seega vaimselt tuleb valmis olla kõigeks. Stardis on ka üks mu tugevamaid konkurente, sakslane Richard Jung, kes garanteerib selle, et võistlusel tuleb anda endast maksimum.»

Kuna võistlus on pikk, saab määravaks ka see, kes ja kui palju katsumuse vältel seisakuid endale lubab. Esikoha konkurentsis püsimiseks tuleb olla võimeline sisuliselt kolm ööd-päeva magamata olla. Esialgse plaani järgi tahab ta esimese väiksema puhkepausi teha alles pärast 19 km ujumist ja 900 km rattasõitu. Seni on ta kõige pikemalt magamata sportinud 55 tundi järjest.

Tänavusel võistlusel stardib 32 võistlejat – 28 meest ja neli naist. 19 km ujumine toimub 25-meetrises basseinis, kus distantsi läbimiseks tuleb ujuda 760 basseinipikkust. 900 km ratast sõidetakse 2,7 km ringil ehk kokku 333 ringi. Jooksudistants läbitakse 2,94 km rajal. 211 km läbimiseks peab jooksma 72 ringi.

Võistluse start antakse homme, reede hommikul Eesti aja järgi kell 8. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles