Kaotus, millest saabus Indiasse lein

Karl-Joosep Küngas
Copy
India fännid
India fännid Foto: AFP / Scanpix

Kriketi maailmameistrivõistluste poolfinaalis nähti suurüllatust, kui turniiri ülisuur soosik India pidi Uus-Meremaa paremust tunnistama. See tekitas Indas suurt pahameelt ning miljonid fännid olid meeskonnas pettunud. 

Inglismaal Manchesteris peetud kohtumise eel ei nähtud Uus-Meremaal väga palju võimalusi finaalipääsuks, sest 2011. aasta maailmameister India oli turniiri vältel näidanud suurepäraseid esitusi. Juhtus, aga ''Ime Manchesteris'', just nõnda kutsub spordimaailm juhtunut. 

Uus-Meremaa võitis ülipingelise kohtumise 18 jooksuga 239:221. Mängu parim Matt Henry ja Uus-Meremaa kapten Kane Williamson laususid kui ühest suust: «Me leppisime meestega kokku, et anname Indiale võitluse ja teeme kõik, mis meie võimuses ning hiljem vaatame, kuidas meil välja tuli. Neil on küll maailma parimad mängijad, kuid täna suutsime neid kontrollida ja see tõi edu. See on väga eriline sündmus ja täname kõiki fänne, kes kohale tulid.»

India koondis lahkus väljakult pead norus ja pettumus oli ilmne. «Me andsime endast parima, et finaalikoht tagada, kuid vastased mängisid meist palju paremini ja väärisid seda võitu. Aitäh fännidele, kes täna siia kohale tulid,» sõnas India koondise kapten Virat Kohli.

Reaktsioon Indias

Antud olukord ei sobinud siiski kõikidele India fännidele, kes asusid vandaalitsema ja põletati meeskonna pilte. Näidati täielikult oma pettumust ning riigis oli vaat, et leina seisund tekkinud, kuna Kriket on konkurentsitult populaarseim spordiala Indias. 

Lisaks postitati kõiksugu pilte, mis väljendasid hetke emotsioone India rahva hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles