Eestlased teenisid universiaadilt esimese medali

Postimees Sport
Copy
Lisell Jäätma
Lisell Jäätma Foto: World Archery (WA)

Täna võitis plokkvibu segavõistkond- Lisell Jäätma ja Robin Jäätma kuldmedali, mis on Eestile esimeseks medaliks Napoli Universiaadilt. 

Kullamatš osutus väga tasavägiseks ning kuldmedal selgitati alles lisa nooltega, Taipei laskurid tabasid 8 ja 10 punkti, kuid eestlased olid alistamatud – mõlemad tabasid tsentrisse ning teenisid kuldmedali.

«Oleme super rahul ja üliõnnelikud. Tundub, et õe-venna tiim töötab hästi. Usaldame üksteist ja ootame järgmisi võite,» kommenteerisid kuldmedalistid enda emotsioone.

Eelringis saavutasid Jäätmad 1376 punktiga 10. asetuse, 1/8 duellis võitis Eesti Iraani segapaari 156:151. Veerandfinaalis oli vastaseks eelringi teise asetusega Türgi võistkond, keda võideti Eesti rekordi väärilise tulemusega 158:155. Poolfinaalis võitis Eesti Kasahstani võistkonda seisuga 152:148. Finaalmatš Taipei vastu osutus väga tasavägiseks, mõlema võistkonna lõpp-skooriks oli 155 punkti ning kuldmedal otsustati lisa-nooltega. Ümberlaskmisel olid eestlased eksimatud, tabades mõlemad kümmet vastase 18 punkti vastu ning võitsid kuldmedali.

«Mixteami eilse ja tänase laskmisega võib väga-väga rahule jääda. Duell oli väga tasavägine. Lisell ja Robin pidasid võistluspingele ülihästi lõpuni vastu, seda oli näha ka nende ümberlaskmisest. Oleme õnnelikud, et suutsime võita maailmatippe,» sõnas medalistide treener Maarika Jäätma.

Sportvibu meeste klassis saavutas Karl Kivilo 33. koha, sportvibu naiste klassis Triinu Lilienthal ja Alexandra Põllumäe samuti 33. koha. Plokkvibu meeste klassis lõpetas Robin Jäätma võistluse 17. kohaga, plokkvibu naiste hulgas saavutas Emily Hõim 9. ning Lisell Jäätma 17. koha. Sportvibu naiskond (T. Lilienthal, A. Põllumäe) saavutas 17. koha ning segavõistkond (K. Kivilo, A. Põllumäe) 26. koha. Plokkvibu nasikond (L. Jäätma, E. Hõim) pidi veerandfinaali tasavägises duellis tunnistama esimese asetusega Korea naiskonna paremust ühe punktiga ning Eesti naiskonnale 8. koht 15 naiskonna hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles