Ajalugu teinud Lõiv saavutas MK-etapil Prantsusmaal 13. koha

Postimees Sport
Copy
Janika Lõiv.
Janika Lõiv. Foto: Erakogu

Olümpiakrossi valitsev Eesti meister Janika Lõiv tegi Prantsusmaal Les Getsis toimuval maailma karikaetapil ajalugu, kui lõpetas võistlusel kõrgel 13. kohal.

Sõidu võitis valitsev maailmameister Kate Courtney, kes jõudis finišisse ajaga 1:26.29. 24-aastasele ameeriklannale järgnesid valitsev Euroopa meister Jolanda Neff (+0.33) ja sakslanna Elisabeth Brandau (+1.05). Lõiv lõpetas ajaga 1:29.33 ning sai 13. koha. Ükski Eesti naismaastikurattur ei ole varem maastikukrossi MK-l nii kõrgele kohale jõudnud.

«Rada ei olnud seekord väga tehniline ning võistlusring oli tavapärasest lühem. Oodata oli ülikiiret sõitu,» rääkis Lõiv võistluse järel. «Tahtsin seekord stardis natuke targem olla ja vältida suurematesse ummikutesse takerdumist. Päris nii ei läinud ja pidin esimesel ringil siiski kahel korral rattalt maha tulema ja jooksma. Hiljem keskendusin vaid oma kiiruse hoidmisele ning eesolevate naiste püüdmisele. Kõik sujus hästi.»

Meeste eliitklassis võidutses teist etappi järjest valitsev maailmameister Nino Schurter, kelle ajaks märgiti lõpuprotokolli 1:22.10. Nelja sekundiga jäi temast maha Itaalia meister Gerhard Kerschbaumer ning 38 sekundiga Brasiilia meister Henrique Avancini. Martin Loo lõpetas võistluse ajaga 1:29.12 ja sai protokolli 48. koha.

Kuni 23-aastaste ratturite seas võidutses 20-aastane sakslanna Ronja Eibl (1:13.54). Teise koha sai Suurbritannia rattur Evie Richards (+0.30) ja kolmandana ületas lõpujoone austerlanna Laura Stigger (+1.14). Mari-Liis Mõttus sai 17. koha, kaotades võitjale kuue minuti ja 37 sekundiga.

Järgmisel nädalavahetusel toimuvad maastikukrossi Eesti meistrivõistlused, kus on stardis nii Lõiv, Loo kui ka Mõttus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles