Aafrika meistrivõistluste finaalis kohtuvad Senegal ja Alžeeria

Postimees Sport
Copy
Alžeeria meeskond tähistamas
Alžeeria meeskond tähistamas Foto: Ulrik Pedersen / ZUMAPRESS.com

Egiptuses toimuvatel Aafrika meistrivõistlustel lähevad finaalis vastamisi Alžeeria ja Senegal. Poolfinaalis alistas Senegal 1-0 Tuneesia, Alžeeria oli 2-1 parem Nigeeriast.

Pühapäeval toimunud Aafrika Rahvaste Karika esimeses poolfinaalis alistas Senegal lisaajal 1-0 Tuneesia. Normaalajal väravadeta kulgenud kohtumise ainus tabamus sündis 100. minutil, kui õnnetu omavärava lõi tuneeslasest kaitsja Dylan Bronn. 

Tasavägiselt kulgenud kohtumises oli mõlemal meeskonnal võimalus skoor ka normaalajal avada. 75. minutil teenis õiguse penaltit lööma minna Tuneesia meeskond, kuid Ferjani Sassi eksis. 6 minutit hiljem avanes võimalus 11-meetri karistuslööki proovida ka Senegalil, kuid Henri Saivet eksis samuti.

Senegali jaoks on tänavune finaali jõudmine võistluste 62-aastase ajaloo jooksul teine kord. Finaali jõuti ka aastal 2002, kuid siis tuli penaltiseeria järel alla vanduda Kameruni koondisele.

Õhtu teises poolfinaalis kohtusid Alžeeria ja Nigeeria. Kohtumisest väljus võitjana Alžeeria koondis 2-1.  Alžeeria pääses 40. minutil juhtima kui William Troost-Ekong omaväravaga patustas. Teisel poolajal suutis Nigeeria koondis viigistada, kui teenitud penalti realiseeris Odion Ighalo. Mängu saatuse otsustas aga Manchester City staar Riyad Mahrez, kes lõi imelisest karistuslöögist üleminutidel seisuks 2-1. 

Alžeeria on varasemalt võitnud Aafrika Rahvaste Karika 1992. aastal

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles