TÜ ASKi parimate valimisel riisusid koore kergejõustiklased

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi parimad sportlased aastal 2011.
Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi parimad sportlased aastal 2011. Foto: TÜ ASK

 Laupäeva õhtul kogunesid Tartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi (TÜ ASK) sportlaste ja treenerite paremik Dorpati Konverentsikeskusesse, et üle vaadata lõppeva aasta saavutused ning tunnustada parimaid.

Spordiaasta 2011 oli klubi jaoks väga edukas ning peaaegu kõikidel aladel võistlevad klubi sportlased Eesti tipptasemel ja nii mõnelgi alal vallutatakse ka Euroopa ja maailma tippe.

 TÜ ASK on läbi aegade tuntud kui väga tugev kergejõustikuklubi. 2011. aastal sai see veelkord kinnitust ning spordiklubi oli ülekaalukalt kõige edukam kergejõustikuklubi Eestis. Aasta jooksul koguti erinevates vanuseklassides 89 Eesti meistritiitlit (täiskasvanuteklassis 36),  tehti 16 Eesti rekordit ning koguti üle kolme korra rohkem spordimeisterlikkuse punkte kui teisele kohale jäänud klubi.

Tunnustusõhtu koore riisusid samuti kergejõustiklased. Klubi parimaks meessportlaseks valiti Tiidrek Nurme, kes uuendas sel aastal kahte Eesti rekordit, tuli Eesti meistriks ning jäi napilt Universiaadil pjedestaalilt välja.

Parima naissportlase tiitli viis koju kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko, kelle aastat kirgastas Eesti rekordi uuendamine, Universiaadi pronksmedal ning head esitused terve aasta jooksul.

 Parim treenergi on kergejõustikutreener. Anne Mägi treenib Grit Šadeikot, Rasmus Mägit, Maris Mägit, Getter-Marie Lembergi ning tema õpilased on Eesti 2011. aasta tiitlivõistlustelt toonud  35 kulda, 19 hõbedat, 18 pronksi.

2011. aastal tuli klubisse ka kaks suurt tiitlivõitu. Grit Šadeiko teenis U23 Euroopa meistrivõistlustel seitsmevõistluses kuldmedali ning Esta Pilt tuli Tallinnas toimunud kulturismi ja finessi maailmameistrivõistlustel esikohale Athletic Fitnessis.

TÜ ASK on nii spordialade kui sportijate arvu poolest Eesti üks suurimaid spordiklubisid – kokku 15 spordialaga tegeleb nii tipp- kui harrastussportlase tasemel ligi 500 sportlast, kui lisada siia ka fitnessi ja spordikooli liikmed, siis kokku ligi 2500 spordisõpra.

Parimad spordialade kaupa:

Sulgpall - Raul Käsner

Sulgpall - Kertu Margus

Maadlus - Vahur Steinberg

Poks - Roland Sumberg

Jõutõstmine - Alex-Edward Raus

Jõutõstmine - Marianna Bogdanova

Kulturism - Janar Rückenberg

Kulturism - Esta Pilt

Käsipall - Mihkel Keldoja

Võrkpall - Elis Tenis

Korvpall - Rain Veideman

Korvpall - Liisi Sokman

Jalgrattasport - Caspar Austa

Jalgrattasport - Grete Treier

Kergejõustik - Tiidrek Nurme

Kergejõustik - Anna Iljuśtśenko

Aerutamine - Jüri Juurikas

Sõudmine - Mihkel Pari

Sõudmine - Liis Küünal

Võimlemine - Krista Rohtmets

Fitness - Maris Tamm

Aasta sportlased

Aasta noorsportlased (noormehed) – Rasmus Mägi (kergejõustik)

Aasta noorsportlased (neiud) – Gette Marie Lemberg (kergejõustik)

Aasta sportlane (mees) – Tiidrek Nurme (kergejõustik)

Aasta sportlane (naine) – Anna Iljuštšenko (kergejõustik)

Aasta noortetreener – Mari Nurklik (poks)

Aasta treener – Anne Mägi  (kergejõustik)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles