Tour de France’i 10. etapi võitis debütant van Aert

Christopher Krutto
Copy
Wout van Aert tähistamas karjääri esimest Tour de France'i etapivõitu.
Wout van Aert tähistamas karjääri esimest Tour de France'i etapivõitu. Foto: Christophe Ena / AP

Tour de France’i 10. etapi võitis Belgia rattur Wout van Aert (Team Jumbo-Visma), kes suutis grupifinisiga lõppenud etapil näidata kõige teravamat jalga.

Teisel kohal lõpetas Itaalia jalgrattur Elia Viviani (Deceuninck - Quick step) ja kolmandaks jäi austraaliast pärit Caleb Ewan (Lotto Soudal)

Kusjuures tegu on van Aerti elu esimese Touriga ning belglane oli etapivõidu üle väga õnnelik: «Ma ei suuda uskuda, et võitsin Tour de France’il etapi. See on minu suurim saavutus. Esimesel korral kohe võita on uskumatu.»

«Lõpp oli suhteliselt närviline. Õnneks me jäime Steven Kruijswijki ja Dylan Groenewegeniga ette. Ma alustasin sprintimist 250 meetrit enne lõppu. Meil oli küll Vivianiga väga pingeline heitlus, aga mulle piisab ka sentimeetri pikkusest edust, kuni ma võitja olen.»

Touril sõitvad Eesti jalgratturid Tanel Kangert (EF Education First) ja Rein Taaramäe Team Total Direct Energie lõpetasid vastavalt 116. ja 111. kohal ning kogusid mõlemad võitjale kaotust üheksa minutit ja 41 sekundit.

Üldarvestuses hoiab Taaramäe hetkel 39. kohta, kaotades liidrile 23 minutit ja kaheksa sekundit. Kangert hoiab 61. kohta ning temal on kaotust kogunenud 38 minutit ja 48 sekundit.

Üldarvestuses jätkab liidrina prantslane Julian Alaphilippe (Deceuninck - Quick Step). Teist ja kolmandat kohta hoiavad Team Ineose ratturid Geraint Thomas ja Egan Bernal.

Punktiarvestuses on endiselt parim slovakk Peter Sagan (Bora - Hansgrohe), kes on suutnud koguda 229 punkti. Teisel kohal oleval Michael Matthews (Team Sunweb) on kogunud 167 punkti ja kolmandal kohal oleval Vivianil on 153 punkti.

Mägironija üldarvestuses suutis esikohta hoida Tim Wellens (Lotto Soudal), kellel on 43 punkti. Teisel kohal oleval Thomas De Gendtil on 37 punkti ning kolmandal kohal asuval Giulio Cicconel (Trek - Segafredo) 30 punkti.

Parima noorratturi arvestuses tõusis esimeseks Bernal, keda peetakse ka üheks Touri favoriidiks. Teisel kohal on hispaanlane Enric Mas (Deceuninck - Quick Step) ja kolmas Ciccone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles