Erki Nool: ükski rekord pole kivisse raiutud, Johannes Ermil on potentsiaali

Kris Ilves
, reporter
Copy
Johannes Erm ületas U23 Euroopa meistrivõistlustel kõrgushüppes isiklikku rekordit tähistavad 2.03 meetrit.
Johannes Erm ületas U23 Euroopa meistrivõistlustel kõrgushüppes isiklikku rekordit tähistavad 2.03 meetrit. Foto: TT NEWS AGENCY/REUTERS/Scanpix

Götzis 1995. 24-aastane Erki Nool kogus kümnevõistluses 8575 punkti, saavutas esikoha ja püstitas Eesti rekordi. Gävle 2019. 21-aastane Johannes Erm kogus kümnevõistluses 8445 punkti, saavutas teise koha ja püstitas isikliku rekordi. Eri ajastud, aga mõlemad tulemused pakkusid Eesti spordisõpradele üllatuse, ehk isegi suurüllatuse.

Eesti U23 kergejõustikukoondis osales möödunud nädalal Gävles toimunud Euroopa meistrivõistlustel. Koondise staariks kerkis Erm, saades sakslase Niklas Kauli järel hõbemedali. Kui Erm saabus Tallinna lennujaama eile hilisõhtul, siis koondise juht Nool tuleb kodumaale täna hommikul laevaga.

Postimees võttis Noolega eile ühendust ja rääkis temaga Eesti kõigi aegade viienda tulemuse teinud Ermist. Usutlus toimus sinavormis.

Erki, kas Johannese tulemuse ja sinu 1995. aasta saavutuse vahel saab mingisuguseid paralleele tõmmata? On see millegi suure algus?

Ma loodan küll. Kui suudad sellises vanuses nii võimsaid tulemusi saavutada, siis midagi see ikka näitab. Ta on teise ajastu mees, noored mehed hakkavad peale tulema. Sama vana on Kaul, kes on Ermile ja teistele Eesti poistele väga võimas konkurent ka tulevikus. Johannes on 8500 punktiks valmis, tegelikult oli valmis juba sel võistlusel. 8500 punkti näitab, et oled võimeline medalit võitma.

Mina olen noor mees ja olin laps, kui sina tegusid tegid, aga kolleegid ütlesid, et Erm sarnaneb sinuga suhtumise poolest: ütleb, et läheb nüüd tegema, ja teeb kah.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles