Video: vaata, kuidas Dakari ralliks mõeldud Toyotat Rally Estonia kiiruskatsetel lennutati

Postimees Sport
Copy
Rally Estonia 2019 I päev
Rally Estonia 2019 I päev Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Möödunud nädalavahetusel toimunud Rally Estonial sõitis leedulane Benediktas Vanagas Dakari maratonralli Toyota Hiluxiga ohutusauto rollis kaasa kogu ralli.

Vanagas tuli tänavusel Dakari rallil autode arvestuses 11. kohale koos Sebastian Rozwadowskiga. Nende Toyota Hilux on spetsiaalselt Dakari jaoks ette valmistatud Toyota Gazoo Racing South Africa poolt. 1950 kilost neljaveolist autot veab edasi Lexuse viieliitrine V8 mootor, millel hobujõude 360 ja tippkiirus 190 km/h. 

Kogu nädalavahetuse pakkus Vanagas Eesti rallipublikule vingeid elamusi, lennutades katsetel olnud hüpetel oma Toyotat vägagi julgelt. Nüüd on leedulased avaldanud sõidust ka sisevideo. 

Videos on näha, kuidas ka Martin Järveoja ja Ott Tänak enne Elva linnakatset omalaadset masinat uudistavad ning selle kohta küsimusi küsivad. Vanagas seletab neile, et nad alustasid päeva alguses sõitmist 300 liitri bensiiniga, sellepärast on auto päris raske ning kiirused liiga suureks ei ole läinud. Lisaks seletab Vanagas ka Tänakule, millist sorti kütet auto kasutab.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles