Kalju abitreener Terehhov: jalgpallijumal tahtis meie edasipääsu!

Andres Vaher
, reporter
Copy
Nõmme Kalju ja FK Shkendija vaheline mäng.
Nõmme Kalju ja FK Shkendija vaheline mäng. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Meistrite liigas dramaatiliselt Põhja-Makedoonia esiklubi FK Shkendija alistanud Nõmme Kalju abitreener Sergei Terehhov arvas, et «saatus soovis meie võitu» ning lisas, et Eesti esiklubi soovib ridu täiendada kolme uue mängijaga.

«Alistada endast oluliselt jõukam klubi, pääseda Meistrite liigas teise ringi ja saada võimalus heidelda Glasgow Celticu endaga – mida enamat sa ikka oskad soovida! Muidugi on terve meeskonna emotsioonid laes,» rääkis Terehhov 15 minutit pärast lõpuvilet Postimehele.

Avamängu kodus 0:1 kaotanud Kalju läks võõrsil kohtumise alguses juhtima, kuid Shkendija viigistas penaltist seisu. Nõmmekad siiski pääsesid – esimesel üleminutil skooris ründeliider Liliu. Nii tagati 2:2 koondskoori juures tänu võõrsil löödud tabamustele edasipääs. Et vastu tuleb Šotimaa hiid Celtic, pole veel päris kindel, kuid äärmiselt tõenäoline: rohevalged alistasid avamängus võõrsil FK Sarajevo 3:1. Korduskohtumine toimub ses paaris homme õhtul.

«Neid mänge tuleb minna lihtsalt nautima. Tuleb taas anda endast kõik, tegutseda meeskondlikult ja võidelda viimseni. Meil pole midagi kaotada. Aga rõhutan: eelkõige peame nautima,» tähtsustas Terehhov.

Et Shkendija suutis Kalju vastu skoorida vaid penaltitest, selle kohta lausus Kalju abitreener: «Mõlema mängu penaltid olid… No kuidas ma ütlen – vähemalt kahtlased. Ugge ei jõudnud täna kuidagi reageerida, kui Londak talle 3-4 meetri kauguselt palli vastu kätt lõi. Ütlesin ka tänastele kohtunikele: saatus tahtis meie edasipääsu. Just sellepärast oli jalgpallijumal täna meiega!»

Hooaega äärmiselt vaevaliselt alustanud ja praegugi koduses Premium liigas alles neljanda kohal asuv Kalju leiab end nüüd ühtäkki täiesti uuest olukorrast. «Jalgpall kord juba selline ongi. Tõusud ja mõõnad käivadki kordamööda. Oleme tööd kannatlikult edasi teinud ja nüüd saime ka tasu,» rõõmustas Terehhov.

Ta ei tahtnud tänase edu valguses hinnata mõne kuu taguse peatreeneri vahetuse tähtsust. «Ma ei soovi seda kommenteerida. Selge see, et ka Sergei Frantsev andist endast kõik ja tegi head tööd – tuletan meelde, et tema käe all alistasime eurosarjas Trakai ja Haifa Maccabi, kelle eelarve on Shkendijast veel suuremas, ning tulime meistriks. Nii tema kui Roman Kožuhhovski on andnud kindlasti endast parima.»

Terehhov lisas, et meeskond ootab peagi täiendust. «Üks ründav mängija peaks õige pea meie juurde saabuma. Šveitsi liigast. Rohkem praegu selle kohta öelda ei saa. Lisaks soovime lisajõudu veel paarile positsioonile, aga millistele, selle jätaksin samuti esialgu avaldamata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles