Ennekuulmatu: Venemaa sportlased võistlesid dopingukaristusest hoolimata

Postimees Sport
Copy
Venemaa Antidopinguagentuur ehk RUSADA.
Venemaa Antidopinguagentuur ehk RUSADA. Foto: ALEKSANDR ZEMLIANITŠENKO/AP/SCANPIX

Venemaa amatöör poksijad Islam Dashaev ja Elena Tokarchuk osalesid eelmise aasta veebruaris ametlikul turniiril, kuigi neile oli Venemaa antidopingu poolt määratud võistluskeeld. 

Sellised sündmused näitavad jällegi, et Venemaa, kes enda väitel on varasematest vigadest õppinud, pole suutnud siiani luua süsteemi, kus kõik patustajad on ka võistlustelt kõrvaldatud. 

Venemaa antidopingu organisatsioon RUSADA teatas Reutersile, et on teadlik sellset juhtumist ja asi on uurimise all. «Me ei tea, miks antud sportlased võistlesid üritusel, mis oli Venemaa poksiliidu poolt korraldatud ja toetatud,» sõnas RUSADA direktori asetäitja Margarita Pakhnotskaja. 

Venemaa poksiliidu ametnik Valeri Karadutov, kes oli antud võistluse tehniline delegaat sõnas, et tema polnud teadlik, et kaks ebaõiglaselt osalenud sportlast on keelu all. Kõikide sportlaste nimed, kes kannavad karistust on kantud RUSADA poolt karistust kandvate isikute nimekirja. 

Islam Dashaev kannab alates 2017. aastast 4 aastast karistust, kuna loobus dopinguproovi andmisest. Elena Tokarchuk on kandmas karistus, mis lõppeb tänavu novembris. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles