Flora peatreener ei mõtle edasipääsust: sinnani on väga pikk tee

Kris Ilves
, reporter
Copy
Tallinna Flora peatreener Jürgen Henn.
Tallinna Flora peatreener Jürgen Henn. Foto: Raul Mee

Euroopa liiga esimese eelringi avamängus koduväljakul Niši Radnicki 2:0 alistanud Tallinna Flora saabus võõrsilmänguks Serbiasse juba esmaspäeval. Päevad on möödunud tegusalt: esimesed treeningud ja analüüs on tehtud. Homme läheb lahinguks.

Kuigi seis on hea, ei mõtle Flora jalgpallimeeskonna peatreener Jürgen Henn veel edasipääsust. «Loomulikult annab 2:0 meile natuke julgemalt mõelda, aga ma ei mõtle edasipääsust. Mõtlen, kuidas võimalikult hästi mängida, et hiljem saaksime edasipääsust rääkida. Aga ütlen ausalt: sinnani on väga pikk tee,» lausus Henn.

Kas ja kui palju eelseisev kordusmäng erineb nädala eest Lillekülas toimunud kohtumisega? «Palliga saame tõenäoliselt vähem mängida: vastane pressib kõrgemalt ja julgemalt ning võtab rohkem riske,» ütles juhendaja. «Nad mängisid Tallinnas natuke kompivalt, aga nüüd avavad nad rohkem oma mängu. Neil ei jää muud üle.»

Flora mänguplaan suures plaanis ei muutu. «Meie põhikäigud jäävad samaks. Peame olema vaimselt valmis, et saame palli vähem, ja valmis tegema kaitsetööd,» sõnas Henn, lisades, et kordusmängus tekib Floral ilmselt rohkem vasturünnakuvõimalusi. «Tallinnas meil mängust väga häid võimalusi ei tekkinud, seekord võtavad nad rohkem riske ja meile võib ruumi jääda.»

Kui Flora peaks Radnicki vastu võõrsil ühe värava lööma, vajab Serbia hõbedameeskond nelja tabamust. Seega on võõrsilvärav kõva valuuta. «Jah, kindlasti. Kui võimalus tekib, siis tahame ka rünnakul mängida. Peame riskipiiri ära tunnetama. Istuma ja ootama ei taha minna. Proovime mängida,» rääkis Henn.

Flora mehed ei tunne enda õlgadel mingisugust survet. «Mängijad saavad aru, et edasipääs on kaugel. Üks mäng on minna. Ei ole aus meid favoriidiks lugeda, sest vastased on kõrgest klassist ja nad tulevad kindlasti kõike välja panema. Meie mingit survet ei tunne,» kommenteeris Flora peatreener.

Niši Radnicki ja Tallinna Flora Euroopa liiga esimese eelringi korduskohtumine algab neljapäeval kell 21.45. Postimees teeb mängust otseblogi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles