Võrkpallikoondisel jäi suur kala võrku püüdmata

Andres Vaher
, reporter
Copy
Eesti meeste võrkpallikoondis mängis paari aasta eest Kalevi spordihallis maailma tippu kuuluva Venemaaga.
Eesti meeste võrkpallikoondis mängis paari aasta eest Kalevi spordihallis maailma tippu kuuluva Venemaaga. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kui vahepeal ringles jutt, et Eesti meeste võrkpallikoondis võõrustab septembri alguses Saku suurhallis kontrollmängus Venemaa koondist, siis paraku langes too võimalus ära.

«Et meil kord see õnnestus, ei tähenda, et taoliste meeskondade siia saamine – ja üldse nendega treeningkohtumiste kokku leppimine – lihtne oleks,» viitas Eesti koondise peatreener Gheorghe Cretu paari aasta tagusele Eesti – Venemaa duellile Kalevi spordihallis.

«Jah, üritasin kõvasti ka seekord. Rääkisin Venemaaga, Itaaliaga, Bulgaariaga, veel mõnega. Aga ei õnnestunud. Kõigil olid muud plaanid. Peame endile aru andma, et Eesti on väike riik. Suurtes maades loevad lisaks isiklikele tutvustele muud tegurid, näiteks sponsorite ja fännide huvi. Peame end EMil suuremaks ja ahvatlevamaks mängima,» kõlas Cretu aus mõtisklus.

Kõnelusi idanaabritega kirjeldas ta veidi detailsemalt: «Esimene kontakt oli aasta alguses. Siis palusid nad oodata, kuni uus treener saab paika. Kui Tuomas (soomlane Tuomas Sammelvuo – toim) ametisse asus, vestlesin temaga otse. Ta palus veidi aega, kuni andis teada, et nad otsustasid jääda koju EMiks valmistuma. Sama põhjus oli ka paljudel teistel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles