Üks hüljatud poeg koondises tagasi, teine mitte

Andres Vaher
, reporter
Copy
Aasta siis oli 2015, kui Martti Juhkami viimati sinimustvalget rüüd kandis. FOTO: Cev.lu
Aasta siis oli 2015, kui Martti Juhkami viimati sinimustvalget rüüd kandis. FOTO: Cev.lu Foto: cev.lu

Suur oli Martti Juhkami üllatus, kui Eesti võrkpallikoondise peatreener Gheorghe Cretu 2. juuni õhtul pärast Eesti–Hollandi Euroopa Kuldliiga mängu Tartus temaga vestelda soovis. Neli aastat oli meeste vahelt läbi jooksnud kui nähtamatu must kass – ükspuha, kus või kuidas Juhkami klubikarjäär sujus, Cretu valikusse ta ei mahtunud. Mitte kordagi. Eile saabus kinnitus: 31-aastane Juhkami on tagasi koondises ja hakkab valmistuma sügiseseks EM-finaalturniiriks.

«Kommenteerisin samal õhtul Vikerraadios toda mängu Hollandiga. Olin küll paarist kohast nii-öelda vihjeid kuulnud, millest Gianni minuga rääkida soovib. Aga ikkagi… Meeldiv üllatus kindlasti,» meenutas Juhkami kuue nädala tagust õhtut.

«Ta ütles mulle konkreetselt, et soovib mind taas koondises näha. Andsin sealsamas nõusoleku,» kirjeldas äsja Saksamaa tippklubi Friedrichshafeniga lepingu sõlminud nurgaründaja. «Enne seda vestlesime viimati septembri alguses, siis minu algatusel. Ütlesin juba toona Giannile, et kui peaksin kutse saama, olen kindlasti valmis tulema. Seega polnudki mul nüüd suurt midagi mõelda.»

Pikalt eiratud pallur ei soovinud keskenduda minevikule, vaid tulevikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles