Sulgpallurid Kristin Kuuba, Helina Rüütel ja Kati-Kreet Marran maailma edetabelis karjääri kõrgeimatel kohtadel

Postimees Sport
Copy
Kristin Kuuba.
Kristin Kuuba. Foto: Oleg Hartšenko/Eesti Sulgpalliliit

Selle nädala maailma sulgpalli edetabelis on Kristin Kuuba naisüksikmängus ning Helina Rüütel ja Kati-Kreet Marran naispaarismängus tõusnud senise karjääri kõrgeimatele kohtadele.

Kristin tõusis koha võrra ja asub nüüd positsioonil 58. Naispaar Helina ja Kati-Kreet tõusid samuti koha võrra ning asuvad nüüd kohal 59.

Kristin, kes Euroopa Mängudel jäi jagama 9.-16.kohta, suundus seejärel Olümpiapunkte jahtima maailmakarika etappidele Kanadasse ja Ameerikasse. Seal osales Kristin kahel kõrgema klassi turniiril, kus olid kohal ka maailma top 30 mängijad. Kummalgi turniiril ei õnnestunud Kristinil esimesest ringist edasi pääseda. Parimad punktid maailma edetabeli koha tagamiseks on Kristin toonud märtsis maailma karikaetapilt Prantsusmaalt, kus jõudis veerandfinaali.

Naispaar Kati-Kreet Marran ja Helina Rüütel on kõrgeimad punktid oma edetabeli koha tagamiseks teeninud Euroopa Mängude veerandfinaali koha eest ja 3.-4.koha eest veebruaris Iraanis toimunud Euroopa karikaetapilt. Viimati osalesid Eesti neiud möödunud nädalal Venemaal, Gatšinas toimunud Euroopa karikaetapil, kus jõuti veerandfinaali.

Raul Must, kes hiljuti tõi Eestile pronksi meesüksikmängus Euroopa Mängudelt, asub maailma edetabelis positsioonil 79. Konkurentsitult parimad punktid maailma edetabelisse sai Raul Euroopa Mängudelt. Punktide arvult teine tulemus on Raulil eelmise aasta Maailmameistrivõistlustelt.

Hetkel valmistuvad Eesti sulgpallurid aasta teiseks suursündmuseks – 19.-25.augustil Šveitsis, Baselis toimuvateks Maailmameistrivõistlusteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles