PM Budapestis. Kahju: Sten Priinits langes MMil teises ringis

Copy
Sten Priinits
Sten Priinits Foto: Tairo Lutter

Vehklemise MMil ainsa eestlasena meeste epee põhiturniirile pääsenud Sten Priinits alustas päeva suurepärase võiduga ja jõudis 32 parema hulka. Teise ringi järel tõusis tee tema ees kahjuks püsti.

Priinits alistas esiti üheksanda asetusega hispaanlase Yulen Pereira 15:12, kuid kaotas seejärel prantslasele Alexandre Bardenet'le 11:15.

Avamatši algus maailma esikümnemehe Pereira vastu oli omapärane. Kaks esimest torget tegi Priinits, seejärel neli tükki järjest Pereira, kes asus teisel perioodil 4:2 juhtima. Ent nüüd tuli eesti musketäri kord teha omakorda kuus torget järjest - 8:4!

Kättevõidetud initsiatiivi ta enam ei loovutanud, kardetud vastane ei pääsenud kordagi vähema kui kolme torke kaugusele.

Heitlust Bardenet'ga alustas Priinits samuti hästi, pääsedes juhtima 7:4. Seejärel suutis vastane teha mitmel korral ootamatu torke Haapsalu mehe jalga. Priinits muutus ebakindlaks, matš oli ka närviline, sportlased pahandasid mõnelgi korral teineteisega. Seis 10:11 andis veel lootust, kuid lõpp kuulus prantslasele.

Ülehomme algab meeskonnavõistlus, kus Eestit esindavad peale Priinitsa veel Jüri Salm, Ruslan Eskov ja Marno Allika. Nikolai Novosjolov on endiselt vigastatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles