Euroopa suurklubid tulevad koju kätte

Kris Ilves
, reporter
Copy
Luka Jovic (vasakul) ei tule Tallinna Florat kollitama, ta kolis suvel Madridi Reali. Ante Rebic (paremal) on kõigi eelduste kohaselt Frankfurdi Eintrachti koosseisus.
Luka Jovic (vasakul) ei tule Tallinna Florat kollitama, ta kolis suvel Madridi Reali. Ante Rebic (paremal) on kõigi eelduste kohaselt Frankfurdi Eintrachti koosseisus. Foto: Jan Huebner/Scanpix

Nukker periood lõppes: Tallinna Flora jalgpalliklubi pääses 13-aastase pausi järel eurosarja avaringist edasi. Kui Flora jätkab heitlust Euroopa liigas, siis valitsev Eesti meister Nõmme Kalju püsib konkurentsis Meistrite liigas.

Flora esinemised eurosarjades on olnud mannetud, aga aasta 2019 on meeldiv erand, kui peatati serblaste Niši Radnicki euroteekond. Flora pani edasipääsule aluse ülemöödunud neljapäeval Lillekülas: Mark Anders Lepiku ja Konstantin Vassiljevi tabamused andsid kordusmänguks soliidse 2:0 edu. Üleeile sujus Serbias kõik plaanipäraselt: 2:2 viik, skoori tegid Henrik Pürg ja Lepik.

Florakad pidid klubi ajaloo teist õnnestumist eurosarjas ootama koguni kuraditosin aastat. Aasta oli 2006, kui Flora mängis UEFA karikasarja avaringis Oslo Lyniga kaks korda viiki, kuid pääses Joel Lindpere võõrsil löödud värava abil edasi.

Edu tuli õigel ajal, sest teises eelringis ristab Flora mõõgad Saksamaa suurklubi Frankfurdi Eintrachtiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles