Blogi: Simon Yates võitis juba teise mägietapi Tour de France'l, konkurendid lähenesid Alaphilippe'le

Copy
Simon Yates
Simon Yates Foto: Christian Hartmann / Reuters / Scanpix

Tour de France' i 15. etapp viis ratturid viimast korda Püreneedesse. Raskel mägietapil võttis võidu Simon Yates. Tubli tõusu tegi kokkuvõttes Thibaut Pinot, kes tõusis neljandale kohale, Julian Alaphilippe säilitas kollase liidrisärgi. 

Üldkokkuvõttes läks Prantsusmaa velotuur põnevamaks, sest senine liider Julian Alaphilippe kaotas oma jälitajatele aega. Tanel Kangert tõusis kokkuvõttes 32. positsioonile, kaotades 48 minutit ja 22 sekundit. Rein Taaramäe langes 48. kohale ja tema jääb liidrist enam kui tunni kaugusele. 

 

Foto: Kuvatõmmis/Tour de France

Enne sõitu: 

Tour de France'l peetakse täna 15. etapp. 185 kilomeetrist võidusõitu alustavad ratturid Limoux'st ning lõpetavad Prat d'Albis'i mäe otsas. Teel Prat d'Albis'i jalamile,  tuleb võidusõitjatel ületada teise kategooria tõus ja kaks esimese kategooria tõusu.  Tõusmeetreid koguneb jalgratturitel 4400 meetri jagu.

Tänasele päevale läheb kollases liidrisärgis vastu endiselt Julian Alaphilippe, kes eilse suurepärase sõidu järel edestab Geraint Thomast kahe minuti ja kahe sekundiga. Kolmas on hollandlane  Steven Kruijswijk, kes jääb Thomasest vaid 12 sekundi kaugusele.  Homme on velotuuril puhkepäev, mis lubab eeldada ratturitelt  täna maksimaalset pingutust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles