Kas Räikkonen hakkab Ferraris asendama Vettelit?

Erko Litvjakov
, Reporter
Copy
Sebastian Vettel ning Kimi Räikkonen.
Sebastian Vettel ning Kimi Räikkonen. Foto: Jan Huebner/Krieger / imago images / Jan Huebner

Sebastian Vettelil pole tänavune Vormel-1 hooaeg kõige paremini kulgenud ning põhjuseid on mitmeid. Kas aga meest võib Ferrari roolis asendama hakata soomlane Kimi Räikkonen?

Ferrari SF90 ei pruugi olla neljakordsele maailmameistrile hetkel parim sõiduvahend - aeglastesse kurvidesse sisenemine ning Pirelli rehvid on Vetteli jaoks kaks põhilist murekohta, vahendab CircusF1.

Lisaks pole Vettel alates eelmise aasta Monza GP-st kogunud ühtegi etapivõitu ning tulnud vaid kaheksa korda selle aja sees poodiumile.

Võrdluses ka enda tiimikaaslase Charles Leclerciga on Vettel kogunud 123 ning Leclerc 120 punkti. Vaid 3 punkti rohkem. Viimase nelja etapi statistika paneb aga asja perspektiivi - Vettel on kogunud selle ajaga 40 punkti ning null poodiumikohta, kui aga Leclerc on noppinud 63 punkti ning neli poodiumikohta.

Selle statistika põhjal on arusaadav, et Saksa sõitja karjäär on suures languses.

Vettelil on küll lepingus aasta järel, kuid mees võib otsustada hooaja lõpus Ferrarist lahkuda.

Mis oleks siis Ferrarile tagavaraplaan? Selle plaani nimi on Kimi Räikkonen.

Sponsorite tõttu on Ferraril vaja, et nende tiimis sõidaks maailmameister. Ainukesed kaks valikut on Lewis Hamilton ning Kimi Räikkonen. Soomlane on hetkel Alfa Romeo särgis heas hoos, seega potentsiaalne taasliitumine Ferrariga ei tundu ebatõenäoline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles