Polina Muraško tegi juunioride MMil Eesti võimlemisajalugu

Postimees Sport
Copy
Polina Muraško
Polina Muraško Foto: Indrek Kask

Juunioride iluvõimlemise MM Moskvas pakkus täna rohkesti emotsioone – Polina Muraško võitis kurikakavas kõrge neljanda ja pallikavas viienda koha, Eesti rühm saavutas rõngakavaga kuuenda koha.

Mõlemal üksikalal kaheksandana finaali pääsenud 15-aastane Muraško näitas säravaid ja tehniliselt täpseid kavu, jõudes nii pjedestaalile lähedale – kurikakava neljas koht tuli 18,05 ja pallikava viies koht 18,25 punktiga. Valitsev mitmevõistluse juunioride Eesti meister, kes ka üksikaladel kodustele konkurentidele võimalust ei anna, kirjutas nii siinsesse iluvõimlemise ajalukku uue peatüki. 

«Olen väga rahul, olla maailma neljas juunior on väga kõva saavutus,» sõnas Muraško. «Konkurents oli tihe ja tugev, aga ka mina andsin endast kõik,» lisas ta. Pallikava ja kurikakava võitis 14-aastane venelanna Lala Kramarenko, kes juba möödunud aastal kahekordseks juunioride Euroopa meistriks krooniti. 

Eesti iluvõimlemise võistkond näitas suurpärast esitust rõngakavas, 21,45 punkti andis finaalis kuuenda koha. «Tüdrukud tegid pea maksimaalse soorituse, olen väga rahul. Hinne oli madalam, kui ootasime ja seepärast andsime sisse protesti», sõnas naiskonna treener Larissa Gorbunova. Protesti aga ei rahuldatud, viienda koha saanud Hispaania jäi Eesti ette 0,5 punktise eduga. Rühmade võistluses osalesid 33 riigi koondised.

Märksa kehvemini läks kvalifikatsioonivõistlusel lindikava sooritus, 13,4 punkti jättis tüdrukud kõigest 22. kohale ja finaalist kaugele. Nii tuli mitmevõistluse kokkuvõttes leppida 14. kohaga, juunioride maailmameistriks krooniti Venemaa. «Lindikava kvalifikatsioonkatses tulnud vead olid valusaks pettumuseks, eriti tüdrukutele endile. Neil on väga raske, kuid võimetekohane kava, mistõttu tulime siia võistlema kõrgetele kohtadele,» tõdes Gorbunova.

Ometi võib Eesti koondis lõppenud MM-iga igati rahule jääda - juunioride seas oli individuaalselt seni parim tulemus Karina Jerõgina neljas koht seitsme aasta eest peetud Euroopa meistrivõistlustel.

«Eesti koondis oli esindatud  maailma parimate seas kolmes finaalis kuuest, kus meie võimlejad tegid puhtad soorituse,» sõnas Eesti Võimlemisliidu asepresident, Moskvas delegatsiooni juhtinud Maris Jesse. «Naasta MM-ilt neljanda, viienda ja kuuenda kohaga, on erakordselt hea tulemus, mis on tulnud treenerite järjepideva töö ja noorte võimlejate pühendumuse tulemusena,» lisas Jesse.

Iluvõimlemise juunioride MM toimus esimest korda, osa võttis 325 võimlejat 62 riigist.


Polina Muraško kurikaharjutus (neljas koht; 18,05)



Polina Muraško palliharjutus (viies koht; 18,25)



Eesti juunioride iluvõimlemise rühmkava koondis, rõngaharjutus (kuues koht; 21,45)



 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles