PM Budapestis. Helen Nelis-Naukas: naiskonnal on medalitest kõht täis, vaja läheb uut verd (1)

Copy
Helen Nelis-Naukas.
Helen Nelis-Naukas. Foto: Tairo Lutter

Eesti epeenaiskond lõpetas Budapestis peetaval vehklemise MMil 6. kohaga, eesmärgiks oli aga medal. Katrina Lehise treener Helen Nelis-Naukas leiab, et naiskond vajaks uut verd.

«Kui teed vanamoodi, siis uutmoodi tulemust ei tule. Praeguse võistkonna kolmel naisel neljast on kõik medalid olemas ja nälga vähe. Meie meeskonna võitlusvaim ja võidutahe on minu meelest naiskonna omast suurem. Naistel on medalitest kõht täis. Võistkond vajab uut verd.

Kirkaimat võistkonnamedalit pole Katrinal. Tema kõrvale on vaja hunte, kes tahavad vastase ära tappa. Siis tapab tema ka,» andis Nelis-Naukas suvistele tulemustele - kuu aja tagune EM tõi 7. koha - halastamatu hinnangu.

Uute huntidena peab ta silmas sel suvel suurvõistlustel osalenud nelikust eemale jäänud Erika Kirput ja Nelli Differtit. Nemad ja Beljajeva olid 2010. aastal juunioride maailmameistriks tulnud koondise liikmed. Nelis-Naukase hinnangul peaks just see põlvkond nüüd Eesti naiste vehklemist edasi viima.

Naiskonna peatreener Kaido Kaaberma nentis vastuseks: «Niisuguse jutu peale pole mul midagi vastata. Koondis moodustatakse põhimõttel 3+1 ehk kolm sportlast kuulub sinna edetabeli põhjal ja neljanda valib peatreener.

Irina Embrichi valimine neljandaks numbriks oli õige. EMil kaotasime Itaaliale ja tolles matšis polnud vahet, kes olnuks neljas number. MMil võistles Embrich nii individuaal- kui ka võistkonnaturniiril hästi, ebaõnnestus ainult matšis Venemaaga duell Violetta Kolobovaga.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles