Galeta võtab sihikule 21 meetri joone: kui tuleb väga hea õnnestumine, siis miks mitte

Kris Ilves
, reporter
Copy
Kuulitõuke Eesti rekordi omanik Kristo Galeta.
Kuulitõuke Eesti rekordi omanik Kristo Galeta. Foto: EKJL

Mullu suure pettumuse osaliseks saanud ja Berliini Euroopa meistrivõistlustelt eemale jäänud Eesti kuulitõukaja Kristo Galeta osaleb tänavu sügisel Dohas peetavatel maailmameistrivõistlustel.

Pärnu rannastaadionil toimunud kergejõustiku Eesti karikavõistlustel kandus Galeta kuulikaar neljandal katsel 20 meetri ja 76 sentimeetri kaugusele. MM-norm alistus kuue ja 1979. aastast Heino Silla nimel olnud Eesti rekord 23 (!) sentimeetriga. «Emotsioonid on väga head. Lõpuks sain sellise tõuke, kus tundsin, et sain jala kiiremini maha ja sealt tuli ka tulemus,» lausus värske Eesti rekordi omanik Galeta.

Eesti rekordiga maailma hooaja edetabelis 33. kohale kerkinud Galeta järgmine eesmärk on 21 meetri joone alistamine, mida ta hakkab ründama juba tänavusel hooajal. «Kui tuleb väga hea õnnestumine, siis miks mitte. Tippvorm ei olnud suunatud mitte karikavõistlusteks, vaid Eesti meistrivõistlusteks. Nüüd pean neid asju natuke ümber mängima, sest MM-norm on täidetud ja tahaks olla parimas vormis just Dohas,» kommenteeris ta.

Vesteinn Hafsteinssoni käe all treeniv kuulitõukaja pole saanud sajaprotsendiliselt tippspordile keskenduda, sest harjutamist segab igapäevatöö. MMi silmas pidades tuleb asjaosalistega maha istuda ja olukord ümber mängida. «Teen üks kord päevas trenni, aga nüüd on tuhin peal ja tahan saada paremasse vormi,» muheles Galeta.

Galeta pärast sähvatust loorberitele puhkama ei jää, sest juba eeloleval nädalavahetusel võistleb ta Maidlas ja nädal hiljem Lihulas. Seejärel on plaanis osaleda ka Euroopa karikavõistlustel ja Eesti meistrivõistlustel. Doha maailmameistrivõistlused toimuvad 28. septembrist 6. oktoobrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles