Latvala: hooaja esimene pool on olnud väga pettumust valmistav

Christopher Krutto
Copy
Jari-Matti Latvala.
Jari-Matti Latvala. Foto: OLI SCARFF / AFP

Soome rallisõitja ja Ott Tänaku tiimikaaslane Jari-Matti Latvala rääkis Toyota rallimeeskonna Facebooki lehele enda hooaja esimese poole kokkuvõttest.

Latvala sõnas, et tuli hooajale vastu suurte lootustega. «Kui me alustasime 2019. aastat, oli meil just olnud suurepärane 2018. aasta lõpp, kus me võitsime Austraalia ralli ja konstruktorite karika. Ma tundsin ennast väga motiveeritult.»

«2018. detsembris Monte Carloks valmistudes juhtus mul suur avarii ja see muutis mind natuke ettevaatlikumaks hooaja alguses,» rääkis Soome ralliäss, miks Monte Carlos väga head tulemust ei tulnud.

«Monte Carlo ei läinud kõige paremini, aga siis ma arvasin, et okei, Rootsis peab suruma. Me surusimegi, aga ma jäin reede õhtul esikohalt lumme kinni,» rääkis Latvala Rootsi ralli kohta.

«See oli tagasilöök, aga ma mõtlesin, et proovime Mehhikos punkte saada, aga seal olid mul generaatoriga probleemid,» avaldas soomlane pettumust järjekordse ebaõnnestunud ralli kohta.

Kõik see hakkas rallisõitjale mõjuma, ning Latvala tunnistas, et tema motivatsioon langes. «Kui ma oleks olnud 20-aastane, nagu ma olin 14-aastat tagasi, oleks mu motivatsioon püsinud samal tasemel.Aga mu motivatsioon langes, sest ma sain aru, et minu võimalused MM-tiitli eest võidelda olid läbi. Läksime Korsikale, sõitsin halvasti ja ei olnud mõtetega kohal.»

Pärast seda sai Latvala aru, et peab muutusi tegema. «Pärast seda rallit sain ma aru, et midagi peab muutma ning läksin Argentinasse, kus mul oli uus hingamine ja säde. 2018. aasta on kiiruse mõttes päris hea olnud ja ma olen sellega väga rahul. Kahjuks pole tulemused olnud parimad, nii et hooaja esimene pool on olnud väga pettumust valmistav, aga positiivne on see, et kiirus on olemas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles