Albert Tamm lisas Eesti European Openil poodiumiriikide hulka

Postimees Sport
Copy
Albert Tamm.
Albert Tamm. Foto: Prodigy Disc Baltic

18.-21. juulil toimus Soomes Nokia linnas tänavune ainuke major-tasmega turniir Euroopas, kus osalesid kõik diskgolfi vägevad. Maailma tipust ei puudunud praktiliselt keegi. Eestist osales kuus sportlast – naistest Kristin Tattar, Anneli Tõugjas ja Maris Perendi ning meestest  Albert Tamm, Silver Lätt ja Joosep Stomma. Kokku osales võstlustel 128 meest ja 20 naist.

Väga head hoogu näitas valitsev Eesti meister Albert Tamm, kes mängis kõik 4 päeva üle suurmeistri tähist tähistava 1000 reitingupunkti ning jagas kolmandat kohta kahekordse maailmameistri Ricky Wysockiga, tulemuseks -30 viset alla par'i. Ettepoole jäid vaid kaks maailma hetke parimat mängijat. Esikoha saavutas neljakordne maailmameister Paul McBeth tulemusega -33 viset alla par'i ja teiseks platseerus alles viimase korvi lõppheitluses Eagle McMahon tulemusega -31 viset alla par'i.

Selle tulemusega tegi Albert Eesti discgolfi ajalugu, nii kõrgetasemelisel võistlusel ei ole eestlane veel poodiumile tõusnud. Jääme huviga ootama hooaja lõpus USA-s toimuvaid maailmameistrivõistlusi ning USA lahtiseid meistrivõistlusi. 1.-4. augustil kaitseb Albert ka eelmisel aastal saavutatud meistritiitlit.

Kristin Tattar saavutas naiste divisjonis 5. koha, head mängu näitas ka Anneli Tõugjas, kes saavutas 6. koha. Naiste divisjoni esikoha võitis Paige Pierce USA-st, teiseks mängis ennast valitsev Euroopa meister Henna Blomroos ja kolmanda koha võitis 2014 maailmameister Catrina Allen. Finaalpäevale pääsesid 50% mängijatest ning Joosep Stomma ja Maris Perendi jäid ülinapilt finaalpäevalt välja. Silver Lätt pidi vigastuse tõttu võistluse katkestama.

Hooaeg ei ole sellega veel kaugeltki lõppenud – 26.-28. juulil toimub Ida-Virumaal Alutaguse Open, kus same taas Eestis näha mõningaid maailma tippmängijaid, 1.-4. augustini toimuvad Kiiu ja Kõrvemaa discgolfi parkides Eesti Meistrivõistlused.

European Open 2019 tulemused leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles