Van Dijk: Ballon d'Ori võit on iga jalgpalluri unistus

Christopher Krutto
Copy
Liverpooli keskkaitsja Virgil van Dijk (vasakul) ajamas Meistrite liiga poolfinaalmängus taga Barcelona ründajat Luis Suarezt.
Liverpooli keskkaitsja Virgil van Dijk (vasakul) ajamas Meistrite liiga poolfinaalmängus taga Barcelona ründajat Luis Suarezt. Foto: NEIL HALL / EPA

Liverpooli jalgpalliklubi keskkaitsja Virgil Van Dijk rääkis, et Ballon d’Ori võitmine oleks unistuse täitumine, kuid peab siiski tähtsamaks klubiga tiitlite võitmist.

Van Dijki jaoks on möödunud aasta olnud äärmiselt edukas. Klubiga suudeti võita Meistrite liiga tiitel ning jäädi väga napikalt Inglismaa kõrgliiga võidust ilma. Koondisega jõudis keskkaitsja Rahvuste liiga finaali, kus Holland pidi tunnistama Portugali paremust. Tänu nendele saavutustele on Van Dijk üks suurfavoriite Ballon d’Ori võiduks. Auhinnaga pärjatakse aasta parimat jalgpallurit ning seda annab välja France Football.

Viimane kaitsja, kes ihaldatud auhinna võitis, oli itaallane Fabio Cannavaro 2006. aastal, kui ta aitas Itaalia MM-tiitlini.

«Kui inimesed sellest räägivad, siis ei saa öelda, et see ei mõju sulle,» rääkis Liveprooli keskkaitsja, kes valiti Inglismaa kõrgliiga mängijate poolt eelmise liigahooaja parimaks mängijaks.

«Aga see on asi, mille üle mängijatel ei ole kontrolli. Ma ei saa midagi muud teha peale selle, et ajan ennast vormi,» rääkis hollandlane.

«Selle auhinna võitmine on iga jalgpalluri unistus. Kui seda ei võida, siis tuleb lihtsalt edasi minna ning proovida järgmisel aastal veel parem olla.»

«See oleks fantastiline ja ma oleks väga uhke. Aga põhiline on keskenduda sellele, mida me mängijad väljakul koos teeme, et tuua klubile tiitleid,» ütles 28-aastane keskkaitsja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles