13-aastane musta vööga karate imelaps ihkab olümpiale

, Reporter
Copy
Mahiro Takano.
Mahiro Takano. Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP / Scanpix

Väike koolitüdruk Mahiro Takano on soovinud olümpial osaleda nii kaua, kui mäletab. Tal on küll must vöö võitluskunstis karate, kuid vaatamata oskustele ei luba vanus tal Tokyo 2020. aasta olümpiamängudel osaleda.

Uudisteportaal AFP sõnul võtab Takano mõõtu endast pea kaks korda suuremate meestega. See ei ole tema jaoks midagi uut, kuna ta alustas karatega juba neljaaastaselt ning on pidevalt treeninud endast suurematega. 

Ta on väikesest saati osalenud spordiala esindajana nii reklaamides kui ka filmides, mis on aitanud karate uuesti Jaapanil kaardile tuua. Nimelt on Jaapanis olnud populaarsemad judo ja kendo.

Tokyos toimuvad 2020. aasta suveolümpiamängud jäävad Takanole kahjuks seekord vanuse tõttu püüdmatuks. Esimest korda on olümpiamängude kavas ka karate. Takano kommentaar AFP-le: «Juba väikesest saati on minu unistuseks olnud olümpial kuldmedali võitmine. See on väga kurb, et olümpia tuleb Tokyosse ja mina ei saa vanuse pärast osaleda.»

Küll aga proovib karateka mitte meelt heita ning ütleb: «See innustab mind tuleval olümpial võistlema, kui ma vanem olen. Ma vaatan Tokyo olümpiat ning õpin maailma tippudelt, et siis valmis olla, kui minu aeg tuleb.»

Kahjuks aga võib AFP andmetel Takanol olümpial oskuste demonstreerimiseni kaua aega minna, kuna 2024. aasta Pariisi olümpiamängude kavasse karate hetkel valituks osutunud ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles