Lappi masendavast hooajast: nagu peaga vastu seina jooksmine

Postimees Sport
Copy
Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Citröeni rallimeeskonnas kihutava Esapekka Lappi hooaeg on kulgenud üle kivide ja kändude. 28-aastane soomlane ei sea suuri eesmärke ka augusti esimesel päeval algavaks Soome ralliks.

Lappi selle hooaja parim tulemus pärineb Rootsist, kus ta tuli Ott Tänaku järel teiseks. MM-sarja üldarvestuses asub soomlane alles üheksandal kohal, olles punkte teeninud ka Korsikalt, Tšiilist ja Sardiiniast. Kui hooaja lõpuni jääb kuus etappi, pole Lappi jätkuvalt rahul. 

«Siiani on kõik muserdav olnud. Rootsi õnnestumine ei muuda kahjuks üldist pilti. Ma pole uue autoga harjunud ja see on tekitanud rohkelt probleeme,» sõnas Lappi portaalile Rallit.fi. «Õnneks suutsime masinat enne Portugali ja Sardiiniat täiustada, kuid tundub, et see pole ikkagi piisav,» jätkas soomlane masendava hooaja analüüsimist. «Soomes proovime kõigepealt finišisse jõuda,» naeris ta.

Lappi siirdus pärast möödunud hooaega Toyotast Citröeni. Kas see oli viga? «Muidugi olen ma selle peale mõelnud, sest praegune olukord on nagu peaga vastu seina jooksmine. Aga otsus on ammu tehtud ja sellega tuleb edasi elada.»

Juuli keskpaigas osales Lappi Rally Estonial, kus oli Tänaku ja Andreas Mikkelseni järel kolmas. Lisaks Rally Estoniale kogus Lappi enne kodurallit väärtuslikke testikilomeetreid ka Kesk-Soomes.

«Soomes töötab meie auto ilmselt paremini kui kusagil mujal. Testi algul sõitsime (meeskonnakaaslase) Sebastien Ogier’ auto seadistusega, aga need mulle ei sobinud. Muutsime seadistusi ja kasutasime neid, milleni jõudsime Rally Estonial. Need töötavad ka Soomes,» märkis 2017. aasta Soome ralli võitja Lappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles