«Aadrilaskmine» läheb edasi: kaks suusatajat said pikad karistused

Postimees Sport
Copy
Doping (pilt on illustratiivne).
Doping (pilt on illustratiivne). Foto: Pavel Lisitsyn/Sputnik/Scanpix

Koodnime «Aadrilaskmine» all tuntuks saanud dopinguvastane operatsioon sai täna jätku, kui kahele Austria suusatajale määrati nelja aasta pikkune võistluskeeld.

Dominik Baldauf ja Max Hauke mõisteti Austria antidopinguagentuuri poolt süüdi veredopingu kasutamises. Mõlemad mehed arreteeriti 27. veebruaril, kui nad osalesid parajasti Seefeldis toimunud põhja suusaalade MMil.

Kahe sportlase puhul on jällegi tegemist doktor Mark Schmidti klientidega, kes on kogu suure dopingusaaga peasüüdlane. Mäletatavasti kasutasid tema pakutud teenuseid ka kolm Eesti suusatajat – Karel Tammjärv, Andreas Veerpalu ja Algo Kärp. 

Baldauf ja Hauke sõnul läksid nad halvale teele esimest korda 1. aprillil 2016, kui alustasid vastavate protseduuridega. «Kõik töötas nagu kellavärk. Kui vajasime uut vereülekannet, ootas meid lähedal asuvas hotellis vastav inimene, kes olukorra lahendas,» meenutas 26-aastane Hauke Saksamaa meediale antud usutluses.

Peale suusatajate pakkus Schmidt enda teenust ka teiste alade sportlastele. Üheks kliendiks võis olla ka Tour de France’ilt kuus etapivõitu noppinud Alessandro Petacchi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles