Ringis surmavaid lööke sisse saanud Dadašev võiks elus olla… (4)

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Maksim Dadašev
Maksim Dadašev Foto: Steve Marcus / AFP/Scanpix

Laupäevase poksimatši järel haiglas kunstlikkusse koomasse viidud Venemaa poksija Maksim Dadašev suri ringis saadud vigastustesse teisipäeval. Los Angeleses resideeruva Venemaa profipoksija Sergei Kovaljovi hinnangul võiks Dudašev elus olla...

28-aastaselt siitilmast lahkunud Dadašev alustas poksiga 10-aastasena Peterburis. Kergekaalus oli ta üks Venemaa tulevikulootusi. Dadašev elas pere nimel, ta jättis oma abikaasa Jelizaveta ja väikese poja Danili Venemaale ning läks USA-sse selge sihiga profipoksis läbi lüüa. Vene poksija asus treenima legendaarse poksitreeneri Buddy McGirti gruppi.

Tema ootused-lootused olid seotud just laupäeval viimaseks jäänud matšiga puertoricolase Subriel Matiasega. Enne saatuslikku lahingut poksiringis oli Dadašev võitnud kõik 13 kohtumist, neist 11 nokaudiga. Mees uskus, et pärast seda matši saavad ka tema kallis kaasa ja poeg USA-sse kolimiseks rohelise kaardi.

Matš kulges siiski Matiase dikteerimisel ja katkestati 11. raundis venelase treeneri McGirty nõudmisel. Seis oli hetkel 100:109, 101:108, 102:107 puertoriikolase kasuks.

«Matš oleks tulnud katkestada hilisemalt kaheksandas raundis, kui oli näha, et Dadaševil pole mingit šanssi võita. Ta oleks siis elus,» arvas Kovaljov.

«Matias oli selles matšis täielik terminaator, Dadašev lasi nii puhtaid lööke sisse, aga ise ei suutnud vastasele suurt ohtu kujutada,» lisas Ühendriikides elav 36-aastane Venemaa profipoksija.

McGirt ütles, et ta üritas matši ka varem katkestada, kuid Dadašev ei võtnud teda kuulda ja muudkui kippus edasi võitlema. Dadašev sai nii palju lööke sisse, et omal jalal ta ringist lahkuda ei suutnud. Haiglas diagnoositi tal ajuturse ning vaatamata tohtrite jõupingutustele teda päästa ei õnnestunud. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles