Isa-poeg Solbergid stardivad koos Walesi rallil (1)

Postimees Sport
Copy
Norralane Petter Solberg tähistamas oma esimest WRC tiitlivõitu pärast edukat Briti rallit Walesis 2003. aastal
Norralane Petter Solberg tähistamas oma esimest WRC tiitlivõitu pärast edukat Briti rallit Walesis 2003. aastal Foto: Erlend Aas / SCANPIX /

Isa Petter ja poeg Oliver Solberg osalevad oktoobris Walesi WRC rallil. Esimene on lõpetamas oma karjääri ning teine selle alguses.

Petter Solberg, kes domineeris Suurbritannia rallil aastatel 2002-2005, teatas käesoleva aasta aprillis, et lõpetab oma professionaalse rallisõitja karjääri.

Petter ütles Autspordile:« Walesi ralli on mu viimane. Lõpetan karjääri kohas, kus minu jaoks on nii palju juhtunud. Ja et poeg Oliver sõidab samuti, siis tunded on uskumatud.»

«Soovisin valida üht WRC rallit enda hüvastijätu tuuri osaks, õigemini tahtsin valida mitut, kuid Walesil minu jaoks eriline tähendus ja Briti inimestel eriline koht minu elus,» lisas ta.

«Minu kaardilugeja Phil Mills on siit pärit ja mul oli alati tunne, nagu sõidaks Walesis koduradadel,» ütles papa Solberg.

17-aastane Oliver Solberg on karjääri hästi alustanud. Ta võitis tuntud Olumpyse ralli Ameerikas, esindades USA Subaru Motosports tiimi, samuti meie lõunanaabrite juures toimunud Ljepaja ralli.

«Võimalus papsi kõrval Walesis võistelda on minu jaoks lihtsalt mega,» ütles Oliver.

«Isa on minu jaoks kangelane alates sellest ajast, kui ennast mäletan. Olen kuulnud lugusid sellest, kuidas ta kihutas kohtades nimega Dyfi ja Hafren ja Sweet Lamb,» rääkis noorem Solberg.

Oliver tunnistas, et konkurents R5 klassis on WRC rallil tihe.

«Lähen sinna õppima, seal on väga palju häid sõitjaid. See on suur samm edasi, ja kindlasti üks tehnilisemaid rallisid tervel hooajal,» rääkis Oliver.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles