Raske eurolahing, mida tuleb Floral nautida

Kris Ilves
, reporter
Copy
Tallinna Flora jalgpallurid Konstantin Vassiljev (vasakult), Gert Kams, Enar Jääger eilsel treeningul.
Tallinna Flora jalgpallurid Konstantin Vassiljev (vasakult), Gert Kams, Enar Jääger eilsel treeningul. Foto: Eero Vabamägi

Lilleküla staadion, 14. september 2006. Tallinna Levadia kaotab UEFA karikasarja esimeses ringis inglaste Newcastle Unitedile 0:1. Lilleküla staadion, 25. juuli 2019. Tallinna Flora kohtub UEFA Euroopa liiga teises eelringis sakslaste Frankfurdi Eintrachtiga.

Kuraditosin aastat ootust on kahtlemata pikk aeg, aga seda magusam on tänapäev, sest Euroopa suurklubi on jälle Maarjamaal. Euromängudel on meie tippe külastanud ka paljud teised nimekad Euroopa klubid, aga taseme poolest kannatab Eintrachtiga võrdluse välja vaid Newcastle.

Kuid paljudel spordisõpradel tekib ilmselt küsimus: kas toonane Newcastle ja praegune Eintracht üldse väärivad võrdlust Euroopa tippklubidega? Jah, kindlasti väärivad, sest Newcastle oli siis Inglismaa Premier League’is seitsmes ja Eintracht möödunud kevadel Saksamaa Bundesligas seitsmes. Inglismaa ja Saksamaa kõrgliigade tase on kõigile teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles