Blogi: Nairo Quintana võitis Tour de France'i 18. etapi, Alaphilippe suutis läbi raskuste liidrikoha säilitada

Karl-Joosep Küngas
Copy
Nairo Quintana
Nairo Quintana Foto: Christian Hartmann / Reuters / Scanpix

Täna oli kavas 208 km pikkune mägietapp, mida peetakse tänavuse velotuuri raskeimaks etapiks. Jooksikuna võitis etapi Movistari liider Nairo Quintana, kuid üldkokkuvõttes näitas teistele jällegi hambaid Julian Alaphilippe, kes suutis liidripositsiooni säilitada. 

Tänasel etapil sai ilusa solosõiduga etapivõidu kirja Nairo Quintana, kes edestas lähimaid konkurente enam kui minutiga. Teisena lõpetas Romain Bardet, kes haaras omale parima mägironija täpilise särgi. 

Üldkokkuvõttes käis maruline heitlus ning juba tundus, et Egan Bernal ja Geraint Thomas suudavadki Julian Alaphilippe vastupanu murda, kuid prantslane näitas hambaid ja suutis keerulisest seisust laskumisel vahe tagasi sõita. 


Eestlastest lõpetas Tanel Kangert 33. kohal ning Rein Taaramäe 148. kohal.

Üldseis peale 18. etappi.
Üldseis peale 18. etappi. Foto: Kuvatõmmis/Tour de France

Tanel Kangert lõpetas täna 33. positsioonil, kaotades Quintanale 13 minutit ja 21 sekundit. 

Enne 18. etappi: 

Liidrikohta on juba 8. etapist enda käes hoidnud Julien Alaphilippe, kes on läbi raskuste hoidnud tagasi konkurentide rünnakuid ja katseid teda maha raputada. Viimastel mägietappidel on näidanud ennast väga tugevast küljest 4. kohal paiknev Thibaut Pinot, kes kaotab kaasmaalasele minut ja 50 sekundit. Heasse hoogu on tõusnud ka 2. kohal olev Tour de France'i tiitlikaitsja Geraint Thomas, kes kaotab Alaphilippele minut ja 35 sekundit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles