Antidopingu Agentuur võttis vahele kokaiini tarbinud jooksja

Postimees Sport
Copy
Luke Traynor
Luke Traynor Foto: Fastrunning.com

26-aastase murdmaajooksule ning 10 km distantsile keskenduva Inglismaa pikamaajooksja Luke Traynori dopinguproovist leiti kokaiini tarbimise jälgi, kinnitab Suurbritannia Antidopingu Agentuur.

Dopinguproovist leiti A-klassi narkootilise aine jälgi. Väljaanne The Sun vahendab, et sportlane on süü omaks võtnud ning kokaiini tarbimist tunnistanud. Traynor, kes võitis 2017. aastal Manchesteri poolmaratoni, riskib praegu kuni nelja-aastase võistluskeeluga ning tunnistab, et tema tegu oli äärmiselt isekas.

Sportlane plaanib The Suni andmetel Antidopingu Agentuuriga igatist koostööd teha ning lepib talle määratava karistusega.

Traynor avaldas oma sotsiaalmeediakanalis ka vabanduse, milles seisab: «Olen teinud äärmiselt rumala ja iseka vea ning mul on selle pärast siiralt kahju. Vabandan oma pere, sõprade, treenerite, sponsorite ja igaühe ees, kes on mu karjääri kunagi toetanud.»

Samuti toob Traynor välja, et tema rikkumine ei olnud kuidagi seotud eesmärgiga spordis paremaid tulemusi saavutada. Veel lisab ta: «Ma elan sportlikku eluviisi selleks, et võistelda. Sport on mu kirg. See on kõik, millele ma mõtlen ning see, mis mind motiveerib hommikuti voodist välja tulema.»

Traynori sõnul on tal ka endal raske uskuda, et võis oma karjääri ühe rumala teoga ära rikkuda. Suurbritannia Antidopingu Agentuur keeldus The Sunile kommentaari andmast, Traynor on praegu treeningutelt ning võistlemisest kõrvaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles