Quintana: see võit näitab, kui palju tööd ma olen teinud

Christopher Krutto
Copy
Nairo Quintana.
Nairo Quintana. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP / Scanpix

Movistari jalgrattatiimi rattur Nairo Quintana võitis eile suurepärase sõiduga Tour de France’i 18. etapi, mis sõideti alpides. Ta rääkis, et võit tuli tänu raskele tööle.

Varasemalt nii Vuelta a Espana ja Giro d’Italia võitnud Kolumbia rattur pääses eile 33-liikmelisse jooksikute gruppi ning suutis suurepärase rünnakuga võtta võimsa etapivõidu, mis tõstis Quintana üldarvestuses seitsmendale kohale.

«See võit näitab, kui palju tööd ma olen teinud,» rääkis kolumblane pärast finišijoont.

«See oli minu jaoks suurepärane päev ja tegu oli tiimi taktikaga. Me tahtsime ennast panna õigetele positsioonidele etapivõiduks ning aidata Mikel Landal tõusta üldarvestuses. See on fantastiline päev nii minu, mu pere, mu tiimi, mu tiimikaaslaste ja minu riigi jaoks,» rääkis õnnelik Quintana.

«See katse oli tõeliste mägironijate jaoks, milleks ma olin valmis. Tegu on ilusa võiduga, eriti just sellise profiiliga etapil,» rääkis rattur võitjate pressikonverentsil.

«Kuigi me ei ole sellel positsioonil, kus tahame, jätkame võitlemist. Mul oli paar päeva tagasi kukkumine, aga ma ei soovinud alla anda. Landa ja Alejandro Valverde olid headel positsioonidel, nii et ma soovisin neid aidata. Ma sain tugevasse jooksikute gurppi koos kahe tiimikaaslasega. Me ootasime Landa rünnakut, sest ta tundis ennast väga hästi. Aga kui me nägime, kuidas see etapp möödus, otsustasime ise etapivõitu püüda,» seletas 29-aastane kolumblane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles