Nibali võitis viimase mägietapi, Bernal läheb Pariisi võitu vormistama

Postimees Sport
Copy
Prantslane Julian Alaphilippe kaotas eile kollase liidrisärgi ning ilmselt enam esikohale ei pretendeeri.
Prantslane Julian Alaphilippe kaotas eile kollase liidrisärgi ning ilmselt enam esikohale ei pretendeeri. Foto: JEFF PACHOUD / AFP

Tänase Tour de France' i eelviimase etapi võitis Vincenzo Nibali. Velotuuri üldvõit kuulub suure tõenäosusega Egan Bernalile, kes homme Pariisis võitu vormistama asub.

Prantsusmaa velotuuri eelviimase etapi võitis itaallane Vincenzo Nibali (Bahrein-Merida), kes edestas 10 sekundiga Alejandro Valverdet (Movistar) ja 14 sekundiga Mikel Landat (Movistar). Neljandana finišiseeris Egan Bernal (Team Ineos). Bernal kroonitakse homme ka selle aastase Tour de France' i võitjaks. Viimasel etapil traditsioonide kohaselt enam üldkohtade peale võidu ei sõideta.

Kuni eilseni kollast särki kandnud Julian Alaphilippe (Deceuninck - QuickStep) kaotas täna Nibalile kolme minuti ja 17 sekundiga ja langes kokkuvõttes viiendaks.

Enne sõitu:

Täna oli algselt plaanis 130 kilomeetri pikkune etapp Alpides, mille käigus pidid ratturid ületama kolm tõusu. Kuna osa võistlustrassist tabasid ekstreemsed ilmaolud ning selle tõttu ei ole teed ratturitele turvalised, lühendati etappi 71 kilomeetri võrra ning nüüd läbitakse vaid 59 kilomeetrit ning kolmest tõusust jäi alles ainult viimane tõus Val Thorensi tippu, mille pikkuseks on 33 kilomeetrit ning keskmiseks tõusunurgaks 5,5%.

Üldliidrina läheb rajale Bernal, kellele järgnevad teisel kohal 45 sekundilise kaotusega 14 päeva üldliidri kollast särki enda käes hoidnud Julian Alaphilippe ning ühe minuti ja 11 sekundilise kaotusega eelmise aasta võitja ning Bernali tiimikaaslane Geraint Thomas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles